Prezident filmového festivalu Jiří Bartoška - Kdy nadobro oslepne? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Prezident filmového festivalu Jiří Bartoška - Kdy nadobro oslepne?

Jiří Bartoška se zřejmě rozhodl, že bude vypadat úplně stejně jako jeho kolegyně Eva Zaoralová, a tak si pořídil skoro stejné brýle. Druhá varianta je, že se mu zhoršil zrak a je potřeba takových popelníků.
Jiří Bartoška se zřejmě rozhodl, že bude vypadat úplně stejně jako jeho kolegyně Eva Zaoralová, a tak si pořídil skoro stejné brýle. Druhá varianta je, že se mu zhoršil zrak a je potřeba takových popelníků. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Ještě pár roků a může se stát, že charizmatický herec a prezident festivalu ve Varech Jiří Bartoška oslepne! Alespoň tomu nasvědčují jeho nové brýle! Co si to pořídil za popelníky? Nebo se jen rozhodl, že se bude až nápadně podobat své kolegyni Evě Zaoralové, umělecké ředitelce Mezinárodního filmového festivalu ve Varech?

Popelníky se silnou černou obrubou, se kterými přišel na poslední tiskovou konferenci před 42. ročníkem filmového festivalu, byly skoro totožné jako kostěné rámy Evy Zaoralové. Že by se mu tolik zhoršil zrak? V pondělí už na čele neměl zavěšené své jemné brýle s tenkými obrubami, které si nasazoval jen střídavě. Na nose se mu vyjímaly opravdu nepřehlédnutelné obrovské černé brýle.

Prezident festivalu byl jako vždy tajemný a mimo Renée Zellweger odmítl představit jakékoli další očekávané hvězdy 42. ročníku. Do Varů by představitelka Bridget Jonesové měla dorazit v pátek na zahajovací párty a zdrží se tam až do neděle. Renée je momentálně bez přítele, takže přijede sama, jen s lidmi od filmu Miss Potter, který v sobotu sama také uvede.

Co tedy nakonec Jiří Bartoška mohl sdělit o letošním festivalu? „Nemůžeme ani prozradit, jaká bude opening party, ale zahajovací film snad prozradit můžeme,“ řekl už tolik známou a očekávanou větu Bartoška. Hlavní slovo ale přenechal své kolegyni Zaoralové. „Půjde o film Delirious, nezávislý, leč velmi zábavný film, což se často o těch nezávislých říct nedá,“ smála se svému vtípku Zaoralová.

Letošní ročník nabídne v soutěžní sekci i několik českých filmů, za zmínku jistě stojí Svěrákovy Vratné lahve a film Roberta Sedláčka Pravidla lži. Mimo vítězného snímku z festivalu v Cannes nabídne letošní ročník i další dvě desítky nejlepších filmů, které se v Cannes objevily.

Hvězdy, které už ve Varech zazářily

  • Andy García (rok 2006)
  • Sharon Stone (rok 2005)
  • Robert Redford (rok 2005)
  • Gael García Bernal (rok 2005)
  • Catherine Deneuve (rok 2005)
  • Elijah Wood (rok 2004)
  • Nastassja Kinski (rok 2003)
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.