Smutné výročí: Smrt oblíbeného četníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smutné výročí: Smrt oblíbeného četníka!

1997. Takto si ho pamatujeme z televizního seriálu.
1997. Takto si ho pamatujeme z televizního seriálu. (Foto ČT, ara)

Byl držitelem Thálie i Ceny Alfreda Radoka, jeho nejnáročnější rolí byl ale sám život. Když totiž populární brněnský herec Erik Pardus (†54) z Četnických humoresek, na který nyní navazují Četníci z Luhačovic, onemocněl rakovinou plic, nikomu to neřekl!

Během hospitalizací silný kuřák Pardus, kdykoliv mohl, z nemocnice utíkal do divadla na zkoušky. Nedával na sobě nemoc znát, přestože dost trpěl a de facto hrál před veřejností zdravého. O jeho rakovině věděli pouze nejbližší, proto smrt populárního strážmistra Zahálky z Četnických humoresek v květnu 2011 všechny překvapila. „Jen o několik měsíců předtím se přitom stal dědečkem vnučky Anetky a je škoda, že z této role mu nebylo více vyměřeno,“ vzpomínají přátelé na Parduse, který by v těchto dnech oslavil 60. narozeniny.

Pro činohru Městského divadla v Brně to bylo tragické jaro, krátce před Pardusem totiž zemřeli také další herci z Četnických humoresek Ladislav Lakomý (†79), který 11. dubna podlehl rakovině, a Karel Janský (†66), jenž zemřel den po něm.

Tragédii završila ještě smrt Pardusovy manželky, také známé herečky a dabérky Evy Gorčicové (†66). Ta v prosinci 2015 musela na nečekanou operaci slinivky, jíž v nemocnici podlehla. S Pardusem měli jediného syna.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.