Brno se loučilo s »četníkem« Pardusem: Strážmistra Zahálku pohřbili se smíchem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Brno se loučilo s »četníkem« Pardusem: Strážmistra Zahálku pohřbili se smíchem!

Čestnou stráž u rakve držela i Alena Antalová (vpravo), která si v Četnických humoreskách také zahrála.
Čestnou stráž u rakve držela i Alena Antalová (vpravo), která si v Četnických humoreskách také zahrála. (Aha! – Petr Podroužek)

Zaplněné hlediště Činoherní scény Městského divadla Brno se včera loučilo s hercem Erikem Pardusem (†54), kterého si celý národ zamiloval coby strážmistra Zahálku z Četnických humoresek. Pardus podlehl 10. května rakovině plic a stal se už třetím hercem právě reprízovaného seriálu, který zemřel během jediného měsíce. Proč se na jeho pohřbu lidé smáli?

Pardusovi nejbližší v čele s manželkou Evou Gorčicovou (61) a kamarádem Zdeňkem Junákem (59) se s hercem rozloučili podle jeho posledního přání – vtipem! Zlomená Eva ten svůj sotva zašeptala, zato Junák, který se v Četnických humoreskách po Pardusově boku představil jako Jozef Brož, vtip pronesl společně s písní přímo na řečnickém stupínku.

„Za společná léta jsme se ocitli v mnoha nezáviděníhodných situacích, ale on je vždy dokázal vyřešit se svým osobitým a jedinečným humorem,“ vysvětlil poté Junák pro deník Aha!.

„Byl obrovským dříčem. Málokdo ví, že hrál v mládí aktivně fotbal. Navíc byl mnohonásobným mistrem republiky v minigolfu. Jedinou jeho slabostí bylo, že neuměl plavat, na druhou stranu se ale vody nebál. Erik byl nejen výjimečným hercem, ale především člověkem,“ řekl.

Během měsíce zemřely hned tři velké herecké osobnosti známé ze seriálu Četnické humoresky. Kromě Parduse to byl i Ladislav Lakomý (†79, zemřel 11. dubna) a hned nato Karel Janský (†66, 12. dubna).

Není bez zajímavosti, že Janský se proslavil coby dabér legendárního padoucha ze seriálu Dallas J. R. Ewinga a Pardusova manželka Eva Gorčicová zase namluvila jeho ženu Sue Ellen.

Vtip na cestu do nebe

Farář jde po vesnici a vidí billboard s ukřižovaným Ježíšem a nápisem: »Naše hřebíky vydrží všechno!« Farář pobouřeně vysvětlí majiteli železářství, že to je rouhání. Ten faráře ujistí, že dá vše do pořádku. Druhý den je na billboardu prázdný kříž, dole v blátě se válí Ježíš a nápis praví: »S hřebíky od nás by se to nestalo!«



Přečtěte si
marbrno.123
18. 5. 2011 • 02:03

když jsme se nedávno loučili na Svoboďáku, že to "někdy příště" bude to zatracené .."už nikdy"... Rozdával jsi dobrou náladu, smích a pohodu... Nezapomeneme..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.