Spolužačka Trumpové (67): Ivana? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Spolužačka Trumpové (67): Ivana?

Ivana Trumpová
Ivana Trumpová (Foto pro Aha! – Jana Gogová)

Chodily spolu devět let do jedné třídy ve Zlíně. Obě mohou zkracovat své příjmení po manželech jako Tr. Tedy Ivana Trumpová (67), první žena nového amerického prezidenta a potenciální velvyslankyně v Česku. A Jarmila Trávníčková (67). Ta na spolužačku s úsměvem prozradila dvě pikantnosti.

A ještě něco, obě poté, co přišly do dívčích let, řadu let působily jako krásné modelky nebo spíše tehdejším výrazem manekýny. Jarmila připomíná zajímavou věc. „Ivanku celý svět zná jako blondýnu, ale jako holčička a pak i slečna měla nádherné husté tmavě hnědé vlasy! Celá byla pěkná, hodně po mamince. Jako holky jsme jí ale paradoxně záviděly především tatínka. Ten vyrážel spolu s námi na nejrůznější akce, byl velice šikovný, sportovně založený a přátelský,“ vzpomíná Jarmila.

Od mlada dřela
Ivanka měla sice bližší kamarádky, než byla Jarmila, bydlely totiž kus od sebe, ale ve škole patřily obě k výborným žačkám. „Až po devítce se naše cesty rozešly. Ivana pokračovala ještě tři roky ve studiu na gymnáziu, já jsem zamířila na stavební průmyslovku. Ivana nebyla jen moc hezká s tělem vytrénovaným hlavně z lyžování, ale také pilná a cílevědomá. Pamatuji, jak se dokázala v našich řekněme pubertálních letech donutit učit a dřít. To neuměla žádná z nás,“ vzpomíná Jarmila.

Obě se brzy staly manekýnami. Ivana se začala prosazovat nejdříve v Praze a pak už ve velkém světě v Americe, Jarmila řadu let v tehdejším Gottwaldově.

Začínala na babetě
A spojuje je ještě jedna půvabná historka. „Ivana nejezdila jenom na lyžích, ale moc ráda taky na malém mopedu, babetě. Jednou jí došel benzin a tak mne poprosila, jestli bych jí nepůjčila, byla úplně bez koruny. Stalo se, ale pak už jsme se vlastně nikdy nepotkaly. Bylo to pár korun a rádo se stalo. Ale kdo dnes může říci, že má u Ivany svá finanční aktiva,“ směje se Jarmila.


Česku by pomohla
Jak by dávná kamarádka viděla případné velvyslanecké angažmá své spolužačky? „Jednoznačně pozitivně, má k naší zemi vztah, zkušenosti, drajv z podnikání, bylo by to určitě přínosné. Profitovala by na tom celá republika a třeba i náš společný Zlín,“ řekla Jarmila Trávníčková.

A to umí vydělat 14 milionů korun za minutu
Ivana Trumpová v jednom z rozhovorů řekla, že dokázala za minutu vydělat 14 milionů korun. Tolik byl její zisk z prodeje kosmetiky, šperků a oblečení, které si přes teleshopping objednali lidé v Americe, Kanadě a Velké Británii.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.