Český Slavík: Kdo všechno dostal pozvánku? Utajená dcera Kozderkové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Český Slavík: Kdo všechno dostal pozvánku? Utajená dcera Kozderkové!

Takto vypadá dcera Kozderkové Lada (vpravo) dnes.
Takto vypadá dcera Kozderkové Lada (vpravo) dnes. (Foto ara)

K prvnímu adventnímu víkendu už tradičně patří předávání Slavíků! Dnes večer je udělí v karlínském divadle, kam se galavečer kvůli rekonstrukci Státní opery vrací po 20 letech. V rámci přímého přenosu chtějí pořadatelé uctít velkou hvězdu karlínského divadla Laďku Kozderkovou (†37).

„Uvažujeme o tom tuto skvělou zpěvačku a herečku připomenout. Před několika dny to bylo třicet let, co navždy odešla. Uvidíme, jakým způsobem bude vše začleněno do scénáře, ten není v mé kompetenci,“ řekl deníku Aha! Jaroslav Těšínský, ředitel pořádající agentury Musica Bohemica.
Ten podle našich informací pozval na galavečer dceru Kozderkové Ladu Kubernátovou (47). Zatím ale není jasné, jestli do divadla, kde dříve zářila její milovaná maminka, dorazí. „Děkuji všem, kdo na maminku myslíte. Ona to určitě ví,“ napsala Lada na sociální síti 17. listopadu, kdy to bylo přesně 30 let, co maminka zemřela při těžké operaci nádoru plic.

„Onemocnění maminky jsem snášela velmi špatně. Jí bylo dlouho špatně, a ona s tím nikam nešla. Já na mamku křičela – gynekologie, doktor... Až už když bylo zle, tak šla k lékaři, a tam se objevily věci, jako je rakovina, nádorové bujení,“ vzpomínala před časem dcera Kozderkové.

Kubernátová také zpívá, ale pouze ve volném čase. Jinak se snaží pomáhat charitativním organizacím a pracuje jako recepční v hotelu.

Zpívala těsně před smrtí
Laďka Kozderková naposledy na jevišti karlínského divadla vystoupila jen několik dní před svou smrtí. Nechala se z nemocnice propustit na reverz, aby mohla odzpívat hlavní roli v muzikálu Zvonokosy. Sanitka na pohublou hvězdu čekala před divadlem, lékaři byli přímo v hledišti. Kozderková vše zvládla. V závěru představení ale byla vyčerpaná. Všichni kolegové a muzikanti se s ní tiše loučili. O pár dní později velká komediantka a kumštýřka zemřela na operačním sále.


Kdy dorazí Gott?
Bude opět nejočekávanějším hostem večera. Karel Gott (77) ale neví, jestli bude na Slavících od začátku, nebo do karlínského divadla přijede později. Po operaci ploténky ho totiž stále bolí záda, a tak nevydrží celou dobu sedět. Lóže, kde by si pohověl, bohužel v karlínském divadle nejsou.

Klus natočil zdravici
Pořadatelům včera dorazila předtočená zdravice od nominovaného zpěváka Tomáše Kluse (30). Jde o amatérské video, které písničkář zaslal proto, že na předávání Slavíků nedorazí. Dnes totiž se svojí kapelou vystupuje v Olomouci.

Artur nepřijde
Syn Ivety Bartošové (†48) Artur Štaidl (20) a jeho kapela Behind the Mirror podle našich informací nepostoupili na přední příčky v kategorii Hvězda internetu. Proto také do karlínského divadla nebyli pozváni.

Švéd bude chybět
Snad všechny letos šokovala nominace zpěváka Joakima Brodéna (36) ze švédské heavymetalové skupiny Sabaton v kategorii Zpěvák roku. Ale vše je podle pravidel. „Jeho maminka pochází z Prahy, zpěvák má díky dvojímu občanství i český pas. Jeho nominace je sice překvapivá, ale plně v souladu s pravidly této ankety,“ řekl Aha! šéf Českého slavíka Jaroslav Těšínský. Podle něj se ale Brodén přímého přenosu nezúčastní!

Ortel: Opět dva Slavíci?
Kontroverzní plzeňská kapela Ortel znovu bojuje o dva Slavíky. Obhájí celá kapela stříbro a její lídr Tomáš Ortel (40) bronz? Není to vyloučené. Podle našich informací Ortelu znovu přišlo hodně hlasů. Podporu lidí skupina získává hlavně protiislámskými a protiuprchlickými texty svých písní.

První šestice nominovaných podle abecedy:
 
Zpěvačky:

 


Zpěváci:

 
Skupiny:

  • Chinaski
  • Kabát
  • Kryštof
  • Olympic
  • Ortel
  • Slza

 



Přečtěte si
-bello-
27. 11. 2016 • 11:14

ararat magore, oblíbených může být víc, nehledě na to, že Špinarové největší obdivovatelkou je zde chaluge a mnozí jiní.Já mám Špinarovou ráda taky a její zpěv je bezvadnej, ale není jediná, pobereš to, nebo ne ? , Nejspíš ne, ale to je jedno, ty lopato ostravská!

ararat
27. 11. 2016 • 10:11

-bello- 26. 11. 2016 199...hele ty hubo,zase tady lžeš,psávala jsi,že tvoji uznávanou zpěvačkou je V.Špinarová..i když ta by si to vskutku zasloužila,ale poukazuji na tvou seniorskou paměť,která tedy není tak výborná jak jsi tady dříve psávala...prosím tě už nepiš hovadiny,tak ze sebe intelektuálku neuděláš...

-bello-
26. 11. 2016 • 19:09

Konečně si na úžasnou Laďku Kozderkovou vzpomněli. V nominaci není z čeho vybírat Jediný zpěvák, kterého mám ráda je zpěvačka Absolonová, ta aspoň za ten rok něco zpívala.Klus jim na to kašle a zbytek ať se popere.Nikdo z nich ale nedal nic novýho jak je rok dlouhej a ani Mistr Kája. Ty jeho 2 " hity" jsou hity starýho šumaře, nikoli Mistra! , kdyby byl čestnej požádal by, aby letos nebyl nominován..Ale on to bere jak za Husáka, bere prostě všechno .

mirkazam
26. 11. 2016 • 13:32

Dcera Laďky Kozderkové může být na maminku pyšná. To byla zpěvačka s velkým Z.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.