Eva (45) & Vašek (62): Zhubli 50 kg za tři měsíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Eva (45) & Vašek (62): Zhubli 50 kg za tři měsíce!

Populární pěvecké duo změnila tříměsíční dieta k nepoznání…
Populární pěvecké duo změnila tříměsíční dieta k nepoznání… (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Pěvecké duo Evu a Vaška jsme navštívili u nich doma, ale v první chvíli jsme si nebyli jistí, kdo nás to vlastně v předsíni přivítal. Trvalo několik vteřin, než jsme pochopili, že pohublý elegantní a po všech stránkách šmrncovní chlapík, který se ve dveřích objevil, je skutečně Vašek. Když se vzápětí dostavila i štíhlá brunetka, bylo překvapení dovršeno. Eva s Vaškem se tak po zhruba tříměsíční dietě představili exkluzivně Nedělnímu Aha! Dohromady lehčí o půl metráku!

Osudová návštěva
Vše začalo v okamžiku, kdy Vaška navštívil doma jeden z jeho známých. Zpěvák okamžitě zavolal Evu, ať se přijde na něco podívat. „Viděla jsem pána, kterého jsem znala, a který měl před tím asi sto padesát kilo.

Najednou mi připadal jiný. Nejen, že byl podstatně štíhlejší, ale měl i veselé oči a působil celkově svěžím dojmem,“ popisuje Eva setkání s mužem, které tak radikálně zasáhlo i do života populárního dua. Vaškův známý seznámil manžele Ševčíkovi s tajemstvím změny své postavy a bylo rozhodnuto.

Prodělali hladovky a nic…
Eva s Vaškem měli za sebou asi dvě hladovky, při kterých se kila po čase nejen vracela, ale organizmus dostával navíc i pořádně zabrat. Klasický jo-jo efekt. „Vystoupal jsem na 128 kilo, měl jsem vyšší tlak a také hladina cukru byla hraniční.

Můj známý přišel navíc v době, kdy jsme se s Evou rozhodovali, co dalšího proti přebytečným kilům podnikneme. Byl to takový pokyn shůry,“ vzpomíná na osudové setkání Vašek, který zároveň přiznává, že byl zpočátku k získaným informacím opatrný a nedůvěřivý. První se tak do shazování kil pustila Eva.


Eva se měnila před očima
Vašek se obával se, že jde o další z mnoha dnes tak častých pokusů, jak vytáhnout z důvěřivých zákazníků peníze. „Domníval jsem se, že nám bude zase někdo nabízet nějaké produkty, které budou ve finále stejně k ničemu,“ vysvětluje. Eva se však projevila jako žena činu, tajně zajela do Brna Slatiny a do hubnoucího programu Cambridge se zaregistrovala.

„Všiml jsem si, že v kuchyni občas něco kutí a z počátku jsem tomu nevěnoval pozornost. Asi po čtrnácti dnech jsem začal pozorovat, jak před mýma očima celá zkrásněla a očividně se s ní něco dělo. Prozradila mi, že najela na dietu, o které nám na návštěvě vyprávěl můj známý,“ komentuje Evinu změnu Vašek. Se čtrnáctidenním odstupem podstoupil tento zásadní krok i on.


Připadá si jak kosmonaut
Po úvodním vyšetření se Vašek dozvěděl, že má v těle 40 kilo sádla a spoustu vnitřního tuku. „Strava, na které je dieta založena, je pestrá, od polévek přes kaše, těstoviny, koktejly a další suroviny. Jedná se o balíčky, jejichž obsah se za tepla i za studena rozmíchá s vodou,“ vysvětluje bývalý tlouštík. Hodně mu prý připomíná stravu pro kosmonauty.

A jak dieta probíhá? „Předem si stanovíte, na jakou váhu se chcete dostat, a první fáze balíčkové diety trvá tak dlouho, dokud stanovené váhy nedocílíte. Maximálně však tři měsíce.“ Pokud se vám to během této doby nepodaří, pokračujete s balíčky dál, ale navíc konzumujete i vložená jídla. Například kuřecí maso a zeleninu.


Metrák, psychologická hranice
Po konzultaci s dietní šéfkou Ivanou Poláčkovou si Vašek prodloužil druhou fázi až do prvního prosince a v současné době sní denně čtyři dietní balíčky a jedno vložené jídlo. „Těšil jsem se na 99,9 kg, moc jsem však nevěřil, že se toho ještě dočkám.

Teď mám 96 kilo a chtěl bych se na váze dopracovat k osmičce. A tu bych měl teoreticky uvidět 1. prosince,“ plánuje.  Ze 128 kil se zatím propracoval na 96 a po prvním měsíci diety měl tlak, cukr i cholesterol v normálu. Jí pětkrát denně, ale menší porce. „Pokud jíte jenom dvakrát, třikrát, tělo si vytváří zásoby,“ upozorňuje.


Při vaření trpěla
Eva, jinak také Eva Adams, chtěla původně shodit 10 kilo, konečných 18 si neplánovala. Podařilo se jí to však během dvou měsíců a na rozdíl od Vaška má již dietu zhruba měsíc za sebou. A cítí se bezvadně. „Prvních čtrnáct dní jsem byla velice unavená, po osmé večer jsem již padala do postele. Protože jsem gurmán, ráda vařím a jídlo miluju, byla to pro mě zpočátku muka. Třeba, když jsem při vaření dceři cítila ty vůně jídla,“ říká zpěvačka. Pak se to prý celé přehouplo a teď má energii na rozdávání.

Cítí se, jakoby měla péra na nohách. Na úplném začátku dietě také moc nevěřila, ale když těch deset kilo padlo, přidala si další jako rezervu. „Výsledek je takový, že jsme vyhodili šatníky. Já jsem shodil do velikosti Evy, takže jsem podědil její bundy a Eva Zase Eviččiny,“ zasahuje do rozhovoru Vašek, který se už těší na to, až začne cvičit. „Vzhledem k složení stravy, není během diety vhodná přílišná fyzická námaha. Dostal jsem se do takové fáze, že mám chuť cvičit a už se na to těším.“ plánuje.

Vašek shodil »helmu«
Jako součást radikální proměny, podstoupili Eva s Vaškem kromě změny postavy i úpravy účesů a vizáže a celý proces zaznamenali na kameru. „Vlasy nám udělala velice šikovná kadeřnice Ivetka Suchardová. Vaška vzala například z gruntu mašinkou a řekla mu, že mu konečně shodí z hlavy tu komunistickou helmu a udělá mu něco moderního,“ směje se Eva.

Sama je se svým novým účesem i vizáží spokojena, má to však jedno nečekané úskalí. „Na koncertech si někteří diváci mysleli, že místo Evy a Vaška vystupují jejich dvojníci, nějaký revival,“ směje se zpěvačka.


Co je dieta Cambridge
Tuto stravu vyvinuli před třiceti lety v Anglii. Nejefektivnější způsob jak rychle a bezpečně zhubnout je držet tuto dietu jako jediný zdroj výživy. To znamená, že běžná strava může být na určenou nahrazena širokým sortimentem plnohodnotných nutričně vyvážených dietních polévek, koktejlů, kaší a tyčinek.

První dny držení programu - diety jsou nejtěžší. Jakmile pocítíte hlad, napijte se vody a pokud je to možné, jděte se projít nebo spát. Snažte se nemyslet na jídlo. Kromě vody, kterou použijete na přípravu koktejlů a polévek a kaší vypijte každý den doporučené množství tekutin.

Rekordmani v hubnutí z řad celebrit!

O štíhlejší figuru se pokusilo více celebrit, ne každá však byla z dlouhodobějšího hlediska úspěšná. Například u herce Jiřího Hromady došlo k jojo efektu a vynaložené úsilí se tak minulo účinkem. Vybrali jsme proto několik příkladů, kdy váhové rozdíly byly mimořádné, bez ohledu na to, jak to nakonec dopadlo.

Eva Urbanová (55), operní pěvkyně - Do práce si nosí svačiny!
Například světová operní pěvkyně shodila za posledních 15 let úctyhodných 80 kilo. Hubnutí prý přestala brát jako soutěž, ale jako celkovou změnu ke zdravějšímu životu. Zhubla především díky tomu, že už léta dodržuji dělenou stravu.

„Přitom jsem vždycky byla labužnicí. A abych si pořádně pochutnala, nejraději si vařím sama. Proto velmi pečlivě promýšlím recepty, jím buď různě upravené maso se zeleninou, nebo jen přílohu se zeleninou. Občas i peču,“ prozrazuje sólistka Národního divadla. Také se prý nestravuje v restauracích, jí pravidelně a do práce si nosí svačiny.


Jiří Hromada (58), herec - Jojo efekt zmařil řeholi!
Ještě před pár lety vážil herec, který se po revoluci vrhl do boje za práva gayů a leseb, 185 kg a v krátké době dokázal shodit neuvěřitelných 90 kg. Teď mu ale znovu narostlo břicho a je ho opět pořádná hromada.

S dietou začal v listopadu 2011, kila šla neuvěřitelně rychle dolů a herec měl během dvou a půl let o 90 kilogramů méně. Tenkrát prý objevil kouzlo dělené stravy. Shozená kila si však nedokázal udržet a vynaložené úsilí se minulo účinkem.


Richard Müller (55), zpěvák - Jednoduše se nepřejídá!
S váhou to má slovenský zpěvák Richard Müller jako na houpačce. V poslední době například shodil 30 kilogramů. A jak se mu to povedlo? Svůj recept prozradil na slovenském servru  Topky.sk.

„Jednoduše jsem zjistil, že nesmím žrát. Přestal jsem jíst. Mám jedno jídlo denně, klidně si dám i halušky s bryndzou, jen se nepřecpávám.“ Zpěvák také dodal, že diety ani dělená strava pro něj nejsou tím pravým.

Pavel Vohnout (53) alias Kyklop - Jí menší porce, ale čtyřikrát denně!
Jednoho dne bouchl do stolu a řekl dost. Obr z kapely Maxim Turbulenc začal držet dietu a shodil neuvěřitelných 75 kg. Za dva roky se mu podařilo zhubnout ze 190 na 115 kilogramů. Je sám se sebou spokojený, vadí mu jen, že manželka začala víc žárlit.

Kyklop už má za sebou také plastiku, při níž mu odstranili přebytečnou povislou kůži. Zhubnout se rozhodl i kvůli svým dětem. Ve svém jídelníčku se drží rady: Jez všechno, co máš rád, třeba i ten bůček s hořčicí a chlebem. Ale jen to, co se vejde do dlaně. To, co propadne, nech ležet!“ Jí čtyřikrát denně.



Přečtěte si
ellenic
16. 10. 2016 • 14:38

-bello- A ještě pětkrát okolo paty Řípu, pořádně jim vyhládne, tak si dají i duble večeři .

-bello-
16. 10. 2016 • 13:14

jozefe každý večer běh na "Říp"

-bello-
16. 10. 2016 • 13:12

A v současné době váží kolik ? Za půl roku touto dobou to aktualizujte, jsem zvědavá!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.