Alfonz a Marián alias duo Jamaha vystřídali Evu a Vaška: Gotta strčili do kapsy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Alfonz a Marián alias duo Jamaha vystřídali Evu a Vaška: Gotta strčili do kapsy!

Fanynky si na Vaškovi smlsly. Stopy polibků, které zdobily jeho tvář, však protentokrát nechaly manželku Evu chladnou.
Fanynky si na Vaškovi smlsly. Stopy polibků, které zdobily jeho tvář, však protentokrát nechaly manželku Evu chladnou. (Foto Aha! – Martin Pekárek, Foto archív Evy a Vaška)

Lidé po nich šílí, zastavují je na ulici, chtějí se s nimi fotit. Mánie skoro jako na Beatles. Řeč je o nejpopulárnějším současném slovenském duu Jamaha, kterou tvoří otec Alfonz Kotvan (53) a jeho syn Marián (29).

Hvězdami se stali díky televizi Šlágr. Jenom poslední desky prodaly 40 000 kusů, o čemž se leckterým zavedeným interpretům, včetně Karla Gotta, může nechat jen zdát. Zisky jdou do milionů korun.  

„Děláme jednoduchou zábavu, kterou lidé chtějí,“ vysvětluje kouzlo kapelky Marián. Své původní profese už mohli hodit za hlavu, teď je živí už jen muzika. Do týdne teď v průměru mají pět koncertů. A postupně »jamahovská« mánie prostupuje do dalších států. Prorazit zkouší už i v Polsku a Německu.

Honoráře si otec se synem dělí rovným dílem. „Jedeme férově půl na půl. Když spolu hrajeme, tak jsme rovnocenní parťáci,“ objasňuje vztahy v kapele otec Alfonz. A do budoucna možná k sobě přiberou i dalšího člena, Mariánovu sestřičku.

Více v Nedělním Aha!



Přečtěte si
stekavypes
14. 9. 2014 • 17:52

Páni redaktoři,Gott musel tenkrát prodat milión desek,aby za to dostal zlatou desku a že jich nemá málo.A vy se můžete zbláznit z toho,že oni prodali čtyřicet tisíc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.