Herečka Jitka Smutná (64): Týral mě otec ochlasta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Jitka Smutná (64): Týral mě otec ochlasta!

Jako malá si herečka se svým otcem prožila opravdu krušné období.
Jako malá si herečka se svým otcem prožila opravdu krušné období. (Foto Aha! – Petr Novotný, ara )

Sexuální orientace i traumatické dětství. S tím vším se musela vyrovnat Jitka Smutná (64). Herečka, která po rozchodu s manželem, kameramanem Jaromírem Nekudou (71), žije se spisovatelkou Petrou Braunovou (49), přiznala, že rozhodně nevyrůstala v idylické rodině. Nyní poprvé promluvila o tom, co vše se u nich doma dělo!

Její otec byl nejen neuvěřitelně žárlivý, ale také hodně pil. „Moje dětství bylo všechno, jen ne šťastné. Dnes bych byla označována za týrané dítě,“ svěřila před časem deníku Aha! herečka, která však při vzpomínkách nikdy nechtěla zabíhat do detailů.

Démon alkohol
Kvůli tatínkovi, jenž se živil jako fotograf a novinář, doma totiž všichni trpěli. Politickou situaci v 50. letech nenesl příliš dobře a to se také odráželo na jeho chování. „Byl strašně napružený a jak to tak chlapi někdy řeší alkoholem, tak on taky. Navíc otec byl chorobně žárlivý,“ svěřila pro Český rozhlas Smutná, která spolu s rodiči a bratry Vladimírem (74), Tomášem (72) a Eduardem (†49) vyrůstala v pražských Nuslích.

Výbušný neurotik
„Byl to přesně ten neurotik, který měl prostě velkou žárlivost na maminku. Měl taky čtyři děti, o které se musel starat. Takže v té době začalo pětileté období, které nebylo šťastné,“ řekla Jitka, která si od svých tří do osmi let, kdy se její rodiče konečně rozvedli, prošla peklem.

Máma ho omlouvala
„Maminka se k tomu rozhodla přes všechnu lásku, kterou pociťovala, protože i k tyranům pociťujeme lásku. To se stává. Říkala mi, že je táta nemocný, nikdy mi neřekla, jak to je, ale já měla oči a viděla jsem, jak vypadá ta nemoc,“ dodala herečka, která na tatínka nevzpomíná ve zlém. Rozvodem pro ni skončilo traumatické období, tatínka pravidelně navštěvovala a postupně si k němu a jeho nové rodině našla cestu.


Bratr má 6 Českých lvů
Jedním z bratrů herečky je Vladimír Smutný (74), známý český kameraman a fotograf. Držitel šesti Českých lvů za nejlepší kameru. Mezi filmy, na kterých spolupracoval, patří oscarový Kolja, Smrt krásných srnců, Skalpel, prosím, Tmavomodrý svět či Tobruk.



Přečtěte si
defakto
23. 9. 2016 • 19:09

... co so u nich doma dělo ? Asi to , co se dělo nebo děje snad v každé druhé domácnosti ! Jenom Smutná se musí zviditelnit , jsem zvědav jak bude časem zvěřejnovat co všechno skusila v nynějším vztahu !

-bello-
23. 9. 2016 • 13:31

Kameru já oceňuje, to je krásná práce, ale těžká. Smutná řekla jen to, co kdysi a opakuje pořád. Nojo, nojo, která rodina je vlastně normální?

ivoadler
23. 9. 2016 • 10:59

Táta ji utýral až k homosexualitě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.