Geislerová (41) a Smutná (65) o životě s alkoholikem: Smíření a peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Geislerová (41) a Smutná (65) o životě s alkoholikem: Smíření a peklo!

Geislerovou a Smutnou spojuje život s alkoholikem.
Geislerovou a Smutnou spojuje život s alkoholikem. (Foto ara)

Tyto dvě herečky spojuje jedna nepříjemnost, život s alkoholikem. Aně Geislerová zemřel před osmi lety tatínek, který zzemřell na následky dlouhodobé závislosti. Přestože měl cirhózu jater, alkoholu se nevzdal. Otce alkoholika měla i herečka Jitka Smutná. Každá se, se závislostí blízké osoby vypořádala jinak…

 

Otec Geislerové byl známým bohémem, který se rád napije. ,,Všichni v rodině se pohybujeme v kreativních oborech, jsme taková muzicko-bohémská rodina, v jedné větvi máme samé umělce,“ řekla v jednom rozhovoru Aňa.

Její otec se kvůli bohémství asi těžko srovnával s běžným chodem života a tedy i s běžným životem, proto se rád uchýlil ke sklence nějakého alkoholu. Démon alkohol ho ovládal. ,,Pil, aby s tou křehkostí a zároveň obrovskou inteligencí vůbec dokázal čelit normální životu,“ řekla herečka časopisu Elle.

,,Miluju alkohol po tátovi. Nějaké věci cítím hodně podobně jako on. Byl strašně křehký člověk a vůbec nezvládal tenhle svět. A přitom mu všechno tak šlo. Když nepil, byl introvertní, tichý. Uzavřený, dojatý, smutný,“ přiznala herečka.

Anna s jejími sestrami otce často brávaly do společnosti, kde popíjely alkohol s ním. Všechny ho braly takového jaký je a věděly stejně jako on, že na alkohol jednou, bohužel, dojede.

Zatímco Geislerová nezažila žádné strasti a zla kvůli alkoholismu otce, herečka Jitka Smutná má horší zkušenosti. ,,Moje dětství bylo všechno, jen ne šťastné. Dnes bych byla označována za týrané dítě, svěřila se herečka deníku Aha!. Alkoholismem jejího otce prý trpěla celá rodina.

,,Byl strašně napružený. Měl čtyři děti, o které se musel starat. Chlapi to často řeší alkoholem. Navíc byl chorobně žárlivý,“ řekla Smutná v Českém rozhlasu. Úleva prý přišla až, když se její rodiče rozvedli. ,,Maminka se pořád snažila otce omlouvat a tvrdila, že je nemocný.

Nikdy mi neřekla, jak to je. Ale já měla oči a viděla jsem, co je to za nemoc…Po rozvodu se pro mě vyřešil celý svět. Maminka se nakonec přes všechnu lásku, kterou k němu pociťovala, protože i k tyranům jí cítíme, rozhodla rozvést,“ svěřila se herečka. Jitka Smutná si dá alkohol jen výjimečně. ,,Málokdy si po představení v divadle dám něco alkoholického. Ráda si s přáteli večer sednu, ale piju jen džus,“ přiznala Jitka Aha! pro ženy.

Na video s Aňou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
6. 7. 2017 • 10:46

Život s alkoholikem asi nebude nic pěkného, sice si to nedovedu představit, ale obdivuji ty ženské a nebo chlapy, kteří to s alkoholikem nebo alkoholičkou vydrží. Chudák Krampol, ten aby ji fackoval sotva se ráno probudí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.