Jiří Krampol (78) s manželkou: Nucené stěhování z bytu! Kdo si na ně došlápl? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jiří Krampol (78) s manželkou: Nucené stěhování z bytu! Kdo si na ně došlápl?

Manželé se ze svého domova budou muset vystěhovat.
Manželé se ze svého domova budou muset vystěhovat. (Foto Aha! – David Kundrát, Herminapress.cz, ara)

Mají nervy na pochodu! Jiří Krampol (78) s manželkou Hanou (55) budou muset opustit byt v Pařížské ulici v Praze. Došlápla si na ně totiž majitelka domu na jedné z nejdražších pražských adres. Nájmy bytů v této lokalitě se pohybují i okolo sta tisíc korun měsíčně, ale Krampolovi zde léta platí pouhých 16 tisíc korun!

„Majitelka nám to nyní zvedla na pětatřicet tisíc. To si absolutně nemůžeme dovolit platit,“ posteskla si deníku Aha! Hanka. „Ona to na nás zkouší! Navíc to ani nejde...Bavili jsme se se spoustou lidí a mohla by prý navýšit cenu třeba o dva tisíce, ale ne o dvacet,“ říká Krampolová s tím, že její manžel hned v pondělí hodlá navštívit právníky. Jeho důchod totiž činí 15 000 Kč.

S případným stěhováním ale prý nemají problém. „Ten byt je pro nás velký. Má 108 metrů čtverečních, nám stačí dva plus jedna. Navíc tam nemůžu spát, protože opilí turisté dělají v noci hrozný hluk,“ přiznala Krampolová a dodala, že další adresa ale nebude od centra daleko. Jak to vidí makléř
„Záleží na tom, jak mají manželé Krampolovi postavenou smlouvu. Obvykle je na rok a po roce se prodlužuje za stanovených podmínek, ale majitel je může změnit a stanovit si výši nájmu, jakou chce,“ řekl deníku Aha! specialista na pronájmy bytů.



Přečtěte si
-bello-
19. 9. 2016 • 22:59

dutchschulz v Pařížské nikdo byt neprodá, je to zlatá slípka, tedy ani Krampol koupit nemohl.Osobně bych tam nebyla, jedině autem jinak všechno tahat dálku , nikde obchod pro život a celou noc randál.Byty vysoký a studený tlustý nevytopitelný zdi.Co z toho?Nejlepší bydlení v centru je penthouse, nové technologie, světlo, lehkost, výhled .A vůbec, nemá cenu to rozebírat.

karelka
18. 9. 2016 • 22:04

Kapitalismus je sviňa....... Každý by chtěl sociální vymoženosti, ale socialismus mu smrdí.

-bello-
18. 9. 2016 • 21:54

lydyna to je jen nájem, bez topení, služeb, fondu oprav.A jen na vytápění tam utopí majlant.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.