Tajemství posledních dnů Jany a Hany Brejchových: Vražedná exekuce! Totální izolace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemství posledních dnů Jany a Hany Brejchových: Vražedná exekuce! Totální izolace!

Sestry se topí v dluzích!
Sestry se topí v dluzích! (Foto Aha! - M. Remešová, archiv)

Krutý osud hvězdy filmu nominovaného na Oscara Lásky jedné plavovlásky. Hana Brejchová (69), která se s Formanovým filmem Lásky jedné plavovlásky na festivalu v Benátkách umístila i před megastar Claudií Clardinale (78), má na krku exekuci za celkem 120 000 korun.

Nemá vůbec z čeho splácet. První exekuci na 31 380 Kč nařídil kladenský soud už před 2 lety, druhá na 88 644,50 Kč je z letošního března. Hana, která žije v Domě s pečovatelskou službou v Buštěhradu a naposledy stála před kamerou v roce 1995, na jejich splácení nemá.

Tragický požár
Sestra slavnější Jany Brejchové (76) přišla totiž naprosto o všechno, když jí před 7 lety vyhořel holešovický byt. Zůstala doslova na ulici. Příčinou neštěstí, z něhož se dodnes nevzpamatovala, byla podle závěrů policie hořící dekorativní svíčka, u níž Brejchová usnula.

A to zdaleka nebylo všechno, co na ni drsný osud přichystal. V domě pro seniory potkala pozdní lásku, dokonce se znovu – už počtvrté – vdala. Manžel byl ale o 20 let starší a po třech letech zemřel nešťastné Hance v náručí.

Sama na světě
„Hana nemá z čeho splácet a není nikdo, kdo by jí pomohl. Muž je na věčnosti a s Janou je na kordy. Budou jí asi muset sáhnout na důchod. Je z toho zoufalá,“ řekla Aha! Hanina buštěhradská sousedka, které Brejchová svůj smutný osud převyprávěla. „Našetřeno nemá vůbec nic, nešla za kariérou jako Jana. Na prvním místě měla rodinu a děti. Dokonce jednu dívku adoptovala,“ dodala sousedka.

Zahrádka v ohrožení
Se samotnou Hanou Brejchovou, které exekuce podle známé leží na srdci, se do uzávěrky novin nešlo spojit. „Přijede zase někdy v týdnu, je většinou pořád na své zahrádce, má ráda přírodu,“ vysvětlila sousedka. Zahrádka je to jediné, co Haně zůstalo jako památka po manželovi, a nyní reálně hrozí, že kvůli dluhům o svou radost přijde.

Jana v izolaci
Už je vlastně skoro jedno, že se sestry kdysi rozkmotřily. Jana Brejchová (76), česká Bardotka, by se stejně o sestřině trápení nedozvěděla. Žije v naprostém osamění v LDN v Motole, nesmí k ní nikdo jiný než dcera Tereza Brodská. Haně tak pomoci nemůže.

Nemocné srdce zdědily po rodičích
Hana má navíc nemocné srdce, takže kdoví, jak se ještě nervy s exekucemi mohou na jejím zdravotním stavu projevit. „Srdeční potíže jsme obě s Janou podědily po rodičích. Já ale mohu říct, že léky poctivě beru. Vím, že to mám až do konce života,“ svěřila před časem Hana Brejchová Aha!. Má ale obavy, zda je, co se medikamentů týká, o sestru taky dobře postaráno.



Přečtěte si
ararat
11. 8. 2016 • 16:51

dutchschulz = Marfuše,a o jaké mé chybě právě píšeš? interpunkce,čárky,mezery,to se přeci může při psaní na počítači stát,ale ty ani nevíš kdy psát velká či malá písmena a potom tady komolíš slova a druhé tady kritizuješ. Kristepane začni už přemýšlet o tom co vlastně někomu sděluješ,hlupáčku

ararat
11. 8. 2016 • 09:06

dutchschulz=Marfuše 10. 08. 2016 22:15,to že jsi hloupá ví každý,ale že neumíš ani číst. Kde to Marfuše píši tuhle hovadinu....já napsala"thle už zná děcko z 1 třídy ZŠ. HAHAHAHAHA to jsi magor

ararat
10. 8. 2016 • 16:39

-bello-hloupá pacientko,co ten pravopis hrubky...thle už zná děcko z 1 třídy ZŠ.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.