Ťukněte si s celebritou! Herec Saša Rašilov slaví 44! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herec Saša Rašilov slaví 44!

Saša Rašilov slaví 44. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Saša Rašilov slaví 44. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto Aha! – Petr Novotný, TV Barrandov)

44. narozeniny dnes slaví herec a dabér Saša Rašilov nejml.. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Saša Rašilov je český populární herec a dabér. Pochází z umělecké rodiny a je neodmyslitelně spjat se svojí exmanželkou herečkou Vandou Hybnerovou.

Saša Rašilov má umění v krvi. Jeho děd Saša Rašilov nejst. byl významným hercem, otec Saša Rašilov st. kameramanem. Rašilov nejmladší kráčí přes deset let po prknech slávy Národního divadla v Praze a pravidelně se objevuje i na televizních obrazovkách.

Saša Rašilov studoval herectví na Pražské konzervatoři i na DAMU. Vystupoval ve Studiu GAG Borise Hybnera a osm let v Divadle Komedie. Hostoval i v divadle Na zábradlí nebo ve Spolku Kašpar. V Národním divadle působí od roku 2002. Zahrál si v Cyranovi z Bergeracu, Našich furiantech nebo v Babičce.

Saša Rašilov ve dvaceti rozjel rokenrol v kultovních Šakalích létech. Ukázal se i v komedii Samotáři, dramatu Milenci a vrazi nebo v kriminálních Hranařích. Jeho jméno zdobí seriály Ordinace v růžové zahradě nebo Nemocnice na kraji města – nové osudy. V roce 2009 Saša Rašilov moderoval soutěž krásy Česká Miss. V televizním StarDance vytančil čtvrté místo.

Saša Rašilov je i velmi schopný dabér. V prvních třech dílech americké akční ságy Star Wars daboval bojovníka Obi-Wan Kenobiho. Jeho hlasem promlouvá i animovaná Kung Fu Panda nebo Johnny Depp v pohádkovém Karlíkovi a továrně na čokoládu. V roce 2003 získal Saša Rašilov za dabing Cenu Františka Filipovského.

Saša Rašilov byl 22 let ženatý s herečkou Vandou Hybnerovou. Seznámili se na divadelní fakultě v roce 1992 a rok poté se vzali. Jejich manželství bylo označováno za příkladné, v roce 2014 ale pár ohlásil rozvod. Saša Rašilov a Vanda Hybnerová spolu zinscenovali také několik společných představení. Společně zrežírovali hry Kolotoč, Pokus pes čili Potwor, Židle a Poslední dvě cigarety. Mají spolu dcery Josefínu a Antonii.

Saša Rašilov v současné době udržuje vztah s podnikatelkou a milionářkou Věrou Miťkovou. Ta je o 12 let mladší než Hybnerová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.