Maminka »milionáře« Čecha (†61) Heda Čechová: Opustil jí manžel, táta se zastřelil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maminka »milionáře« Čecha (†61) Heda Čechová: Opustil jí manžel, táta se zastřelil

Heda Čechová neměla lehký život.
Heda Čechová neměla lehký život. (Foto: herminapress.cz, ara a reprofoto ČT)

Opuštěná, zoufalá a bez peněz! V takových podmínkách vychovávala legendární hlasatelka Heda Čechová (87) svého jediného syna Vladimíra Čecha (†61), když se jí po sedmi letech rozpadlo manželství a otec ztratil o Vladimíra veškerý zájem.

„On se o Vladimíra vůbec nestaral. Čili to, co z něj bylo, byla víceméně moje zásluha,“ svěřila Heda, které se v roce 1951 z velké lásky s kolegou Vladimírem Čechem (†74) narodil syn. „Jeho otec, když jsem mu řekla, že Vladimír půjde na gymnázium, i když mi to jak třídní učitelka i ředitelka doporučovali, protože byl studijní typ, s tím nesouhlasil. Když šel na vysokou, tak mi přestal dávat alimenty. Řekl, že se měl vyučit kuchařem nebo něčím takovým a vydělávat si,“ řekla Čechová na besedě k pořadu 13. komnata, kde vzpomínala na moderátora soutěže Chcete být milionářem. Ten v roce 2013 podlehl tzv. Lynchově syndromu, při němž se v těle tvoří jeden nádor za druhým.

Jakmile ale začal být Vladimír slavný, jeho otec obrátil. „Do divadla, když měl Vladimír premiéry tak to chodil rád a tím se naparoval. Ale to že na to nedal ani korunu, tak to bylo zapomenuto,“ přiznala Heda, která se snažila se synem uživit, jak to jen šlo. „Já jsem na něho taky neměla tolik času, byla jsem televizní hlasatelka a měla různé povinnosti a byla večer pryč. Musela platit paní, aby s ním byla doma,“ dodala se slzami v očích.

Život protknutý tragédiemi
Její život by stačil na román. Patřila k nejkrásnějším a nejlepším moderátorkám u nás, v životě ji ale stíhala jedna tragédie za druhou. Její otec správní ředitel rozhlasu Jaromír Šimandl (†44) byl označen na podnikové schůzi za nepřítele a vyhozen z rozhlasu. Nedokázal se s tím vyrovnat a 23. května 1949 se zastřelil. V roce 1965 její o čtyři roky mladší sestra emigrovala a slehla se po ní zem. Nenašla se jediná stopa, přestože po ní dokonce pátral i Interpol. Paní Heda se stále nedokáže smířit se smrtí jediného syna Vladimíra, který v březnu 2013 podlehl rakovině. Také ona sama ve 49 letech onemocněla rakovinou. „Později jsem se dozvěděla, že mi doktoři dávali tři měsíce života. Ale já si tehdy téměř vůbec nepřipouštěla, že by to mohlo skončit špatně,“ zmínila.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.