Tanečnice Libuše Vojtková: Cesta za vytouženým miminkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tanečnice Libuše Vojtková: Cesta za vytouženým miminkem

„Už nikdy žádného zpěváka!“ říkala si prý Libuška po rozvodu s Danem Hůlkou. Vzápětí ale zcela v protikladu s rčením »Do stejné řeky nevstoupíš« padla do náručí frontmana skupiny Kabát Pepy Vojtka.
„Už nikdy žádného zpěváka!“ říkala si prý Libuška po rozvodu s Danem Hůlkou. Vzápětí ale zcela v protikladu s rčením »Do stejné řeky nevstoupíš« padla do náručí frontmana skupiny Kabát Pepy Vojtka.

Za svůj dvacet šest let dlouhý život poznala dvě veliké lásky. A obě byly, dá se říci, osudové. V obou případech se jednalo o slavného českého zpěváka, za oba se vdala.


Přes Hůlku do náručí Vojtka

Jejím prvním manželem byl Dan Hůlka (38), druhým je Josef Vojtek (41). V mysli mnoha lidí tak získala nálepku přelétavé tanečnice, která si vybírá partnery jen podle toho, jak ji dokáží zviditelnit v showbyznysu. Je to pravda? A jaká byla vlastně Libuščina cesta za láskou a miminkem?

Za všechno může tanec!
Tanec provázel Libušku celým životem. Po prvních dětských pokusech s ním pokračovala na základní umělecké škole, později na konzervatoři. Netrvalo dlouho a o půvabnou dívku, která se zatraceně dobře pohybovala, projevili zájem tvůrci hudebního filmu Rebelové. V průběhu natáčení pak přišla další, profesně hodně zajímavá nabídka: Libuško, pojď tančit do muzikálu Monte Cristo! Do muzikálu, ve kterém byl hlavní hvězdou charizmatický Dan Hůlka. A tehdy to začalo! Urostlý zpěvák se tehdy do nadějné tanečnice zahleděl a s temperamentem a šarmem sobě vlastním se vydal na lov. A byl úspěšný! Libuška se do zpěváka bezhlavě zamilovala.

Nejprve do kostela, pak k soudu
Láska mezi Danem a Libuškou naplno propukla až ke konci muzikálu Monte Cristo. Hůlka Libušku požádal o ruku a ta ráda přijala. Dnes říká, že s růžovými brýlemi na očích. Poměrně pompézní svatba se odehrála v Olomouci na Svatém Kopečku a Libuška si za své rodné příjmení přidala i příjmení Hůlková.
Jenže…Nic netrvá věčně a ani růžové brýle nedokáží vše přehlédnout. Po necelém půl roce manželství se mezi Danem a Libuškou začaly objevovat vážné problémy. Ty pramenily hlavně ze zcela odlišného životního stylu, navíc začaly na povrch prosakovat Danovy stále častější nevěry. Vše vyvrcholilo žádostí o rozvod, kterou dva roky po svatbě Libuška podala. Na otázky novinářů Líba jen neurčitě odpovídala: „Mám k tomu svoje důvody, ale nechci je sdělovat. Mrzí mě, že se rozcházíme, ale našeho sňatku nelituji.“ A Dan Hůlka? Ten k médiím promluvil jen přes svého manažera. „Dan mě požádal o to, abych oficiálně médiím sdělil, že o rozvod s manželkou Libuší nepožádal. Víc se ke svému soukromí ani jeden vyjadřovat nechce,“ řekl tehdy médiím Janis Sidovský. Soud později žádosti o rozvod vyhověl.

Do stejné řeky vstoupíš!Kliknutím zvětšete
Po rozvodu se cesty Dana a Libušky rozešly jak osobně, tak pracovně. Libuška se rozhodla léčit jizvy na duši prací a přešla do divadla Broadway. „Hlavně už žádného dalšího zpěváka,“ říkala si tehdy. Jenže všechno bylo zase docela jinak. S muzikálem Tři mušketýři přišel do divadla i zpěvák Pepa Vojtek, který pro změnu prožíval bouřlivý konec vztahu se Sabinou Laurinovou, se kterou má dceru Valentýnku. Netrvalo dlouho a Libuška s Pepou spolu začali chodit. Protože to bylo přece jen poměrně brzy po rozchodu Vojtka s Laurinovou, začaly se množit dohady, že Libuška Sabině vlastně Pepu vyfoukla, že právě ona je tou, která připravila malou Valentýnku o tátu! A nebylo divu, divoký rocker se náhle vedle Libušky začal chovat jako beránek a všechny udivoval přeměnou v romantickou duši. Lásku tanečnice Libušky a zpěváka Pepy korunovala svatba vloni v srpnu a následné Libuščino těhotenství. Ani ne před rokem se přitom Vojtek dušoval, že na dítěti zatím »nepracují«. Teď ale Vojtek čeká už svého třetího potomka! Kromě dcery Valentýny, kterou má se Sabinou Laurinovou, má i devatenáctiletého syna z prvního manželství. Nyní je jeho Libuška už v šestém měsíci a bříško se jí zakulacuje. Na tancování teď musí zapomenout.

Co o vztahu s Hůlkou řekla Libuška?

● (2002) „Hlavně je citlivý. To je hrozně těžké popsat, někdy si to člověk ani neuvědomí.“ Kliknutím zvětšete
(na otázku, co se jí na Danovi nejvíc líbí)
● (2002) „Fanynkou Dana jsem rozhodně nebyla. Ani ve snu by mě nenapadlo, že právě s ním budu trávit zbytek svého života, jak jsme si slíbili. Měla jsem jiný vztah, byla jsem zamilovaná a neměla potřebu po někom pokukovat.“
(na otázku, jestli po Danovi jako fanynka pokukovala)
● (2006) „Vdávala jsem se totálně nezralá a hlavně jsem byla strašně zamilovaná. Dnes už vím, co nechci. A nenechám si ubližovat!“
(na otázku, jak dnes vidí své manželství s Danem Hůlkou)
● (2006) „Ohromná láska a euforie trvala tak půl roku. Další rok a půl byla už snaha udržovat něco, co bylo předem prohrané.“
(na otázku, jak dlouho byla s Danem v manželství šťastná)
● (2006) „Má obrovské charizma. Když chce, umí být dokonalý, takový, jakého ho chcete mít. Ale stejně rychle to pak opadne.“
(na otázku, čím podle ní Dan holky přitahuje)

Dvě svatby, každá jiná

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteO první svatbě Libušky se dlouhou dobu všude mluvilo. Byla totiž první a zatím jedinou ženou, která stanula vedle starého mládence Daniela Hůlky před oltářem. Napohled to byla svatba jako z pohádky, ale za oponou byla dost upjatá. O všechno kromě výběr šatů se staral ženich, pečlivě se dodržovaly všechny zvyky, úzkostlivě se tajilo místo konání. Naproti tomu druhá svatba s Pepou Vojtkem už byla uvolněnější. Nastávající manželé spolu konzultovali většinu věcí, média příliš neřešili a svatební den se snažili udělat všem a hlavně sobě co nejpříjemnější.


Autor: (tom)
Foto: ČTK, Dalibor Puchta, archiv Josefa Vojtka, Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.