Pohřeb textaře Modlitby pro Martu. Kubišová nepřišla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pohřeb textaře Modlitby pro Martu. Kubišová nepřišla!

Pohřeb známého textaře se obešel bez celebrit.
Pohřeb známého textaře se obešel bez celebrit. (ČTK, Foto Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Dvě minuty po desáté dopolední včera začalo v pražských Strašnicích poslední rozloučení s autorem textů mnoha známých českých písniček Petrem Radou (†75). Zpěvačka jeho nejznámějšího songu Marta Kubišová (64) ale nedorazila! Radův dlouholetý dvorní skladatel Petr Hapka (62) sice ano, ale s kamarádem se přišel rozloučil bez květinového daru!

Zato Karel Gott, Eva Pilarová, Waldemar Matuška a další hvězdy zapomněly svému textaři dát poslední sbohem úplně!

„Petra jsem naposled viděl 12. dubna na oslavě jeho 75. narozenin. Už tehdy na tom nebyl nejlépe. Připadá mi, že už dávno vzdal svůj boj se světem. Nechtělo se mu tu s námi dál zůstávat,“ řekl deníku Aha! Petr Hapka.

Při pohřbu zazněly dvě Radovy trampské písně a když po projevu řečníků za zvuků Modlitby pro Martu zajela rakev za oponu, neubránil se nikdo ze smutečních hostů dojetí. Sama interpretka písně Marta Kubišová se pohřbu nemohla zúčastnit. Důvod? Musela do nemocnice! „Moc mě to mrzí, ale už třikrát mi přeložili termín vyšetření srdce. Počtvrté jsem už to odmítnout nemohla,“ zoufala si zpěvačka, která se podle svých slov s kamarádem rozloučí 16. května při křtu knihy o Modlitbě pro Martu.

A jak si poslední dobou zesnulý textař žil? Jeho důchod mu dovolil balancovat maximálně na hranici chudoby! „Petr se vrátil po roce 1990 z australské emigrace a stát mu nevrátil ani jeden z domů, které jeho rodině patřily. Jeden nad ním vysoudil dokonce bývalý komunista. Ještě že měl rentu z poplatků za své písničky, z důchodu 2700 korun by na to své oblíbené pivečko neměl,“ vzpomněl na kamaráda Josef Kučera zvaný Kobra.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.