Kateřina Brožová - Jde po ní finančák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kateřina Brožová - Jde po ní finančák!

Kateřina Brožová
Kateřina Brožová (Aha! – Marek Pátek)

LÁDVÍ U PRAHY – Tak to je gól! Po hvězdě seriálu televize Nova Pojišťovna štěstí, krásné sexy blondýnce Kateřině Brožové (39), jde finančák! Proč? Kateřina prý nezaplatila darovací daň za dům, který jí věnoval její milenec, zámožný podnikatel Peter Kovarčík (51) předtím, než se před rokem tak bouřlivě rozešli.

Kvůli milionům za vilu

Za dům v ceně podle některých odhadů až jedenácti miliónů korun by tak Kateřina státu měla dlužit statisíce korun! Opletačky se státními úředníky ji tak zřejmě neminou...

Rekonstruovaný dům s velkým bazénem, zahradou a dvougaráží v Ládví u Prahy daroval Kateřině Peter Kovarčík a ona ho poté převedla na svou matku. „Dům jsem jí koupil já, abychom v něm žili společně. Je ale napsaný na její matku,“ přiznal Kovarčík krátce po rozchodu s Kateřinou, kdy médii otřásal jejich rozchod a oba milenci na sebe prozrazovali prakticky cokoliv.

„Jenže dar je dar a Kateřina z něj nezaplatila darovací daň. Přestože se potom po usmíření s Kovarčíkem rozhodli sepsat nějaké smlouvy o půjčkách a podobně, všechno to bylo ex post, a tudíž neplatné,“ dodává k tomu zdroj z Kateřinina okolí. Brožová tak stát připravila o nemalé peníze a on se o ně proto teď hlásí. „Nebudu se k tomu nijak vyjadřovat,“ říká Kateřina odměřeně na jakékoliv otázky, týkající se jejího údajného vyšetřování finančním úřadem.

Podle zákona daň darovací platí nabyvatel, dárce ale ručí za zaplacení darovací daně. To znamená, že pokud darujete někomu nějaký majetek a on darovací daň nezaplatí, obrátí se správce daně na vás. V tom případě by se obrátil právě na Petera Kovarčíka, který by musel za Kateřinu zaplatit. Na to zřejmě Kateřina spoléhá, její bohatý exmilenec tak bude muset ještě jednou kvůli ní sáhnout do kapsy. A kolik by to mělo být? Základem daně darovací je cena bezúplatně nabytého majetku snížená o některé položky. Jestli je tedy cena domu opravdu oněch jedenáct miliónů korun, jednalo by se podle tabulek o statisícové částky...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.