Megakoncert pro Karla Svobodu (+68): Skandál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Megakoncert pro Karla Svobodu (+68): Skandál!

Lucie Bílá
Lucie Bílá (Aha!: Dalibor Puchta)

PRAHA – Chudák Karel Svoboda (†68)! Kdyby tak věděl, co všechno se v jeho jménu děje za lumpárny. Chystaný charitativní megakoncert k jeho »poctě« dostal další ránu! A to takovou, že se z ní už asi nevzpamatuje!

Chudák Karel Svoboda (†68)! Kdyby tak věděl, co všechno se v jeho jménu děje za lumpárny. Chystaný charitativní megakoncert k jeho »poctě« dostal další ránu! A to takovou, že se z ní už asi nevzpamatuje! Po skandálu s neexistující nadací Český mozek, do které měla téci část výtěžku z akce, se od koncertu kvůli nepřipravenosti odvrátila i Kapka naděje Venduly Svobodové (35)! „Nadace Kapka naděje se od koncertu distancuje,“ řekl včera Aha! manažer Venduly i Kapky naděje Janis Sidovský. „Jeho produkční přípravy považujeme za nereálné a postavené na vodě,“ dodává Sidovský s tím, že proklamované hvězdy jeho »stáje« včetně zpěváků Hany Zagorové a Pavla Vítka ani nedostaly smlouvy k podpisu. A zpátečku zařadila už i Lucie Bílá!

Dříve, než se megalomanský projekt k poctě tragicky zemřelého hudebního skladatele zvrhne ve stejně obří ostudu, odmítli smlouvy koncem minulého týdne podepsat Karel Gott, Helena Vondráčková, Waldemar Matuška a Jitka Zelenková, z nepřesvědčivých důvodů se režie koncertu vzdal Jiří Adamec. O tom deník Aha! informoval jako první. A katastrofální nepřipravenost pořádající České produkce Jana Nejedlého odradila od spolupráce na koncertu o víkendu i Kapku naděje a hvězdy manažera Janise Sidovského. „Distancujeme se od toho. Kapka naděje měla dostat část výtěžku ze vstupného, ještě se ale nezačaly ani prodávat vstupenky,“ říká Sidovský, který nevěří, že takto drahá akce by dokázala vydělat, natož se zaplatit ze vstupného, na jehož prodej zbývají do 24. května necelé čtyři týdny. A ještě se ani nezačalo.

Navíc nejsou podepsané smlouvy, pochyby okolo nadace Český mozek Sidovského důvěru v celou akci také moc nepodporují. Právě s těmito argumenty účast odmítli manažeři ostatních zpěváků, Martin Michal (Vondráčková, Matuška) a Jaroslav Toperzer (Gott) z GoJi, kteří se do akce zrovna nehrnou, ani kdyby se pořádala v pozdějším termínu. Ještě v pátek tak České produkci jako poslední eso v rukávu zbývala Lucie Bílá, podle informací deníku Aha! ale smlouvu prý vrátila už i ona.

A co na to Jan Nejedlý z České produkce, která koncert pořádá? Zatím se vyjádřil pouze k nadaci Český mozek, která není nikde zaregistrována, a do které s velkou pompou chtěla převést část výtěžku. „Nadace Český mozek ve svém statutu dle tvrzení Valentiny Armandi měla právě podporovat rozvoj vědy a kultury v ČR formou stipendií a finanční podpory. Originál notářského zápisu máme k dispozici,“ svaluje ve svém tiskovém prohlášení Nejedlý vinu na zakladatelku nadace, kontroverzní podnikatelku Armandi. „Česká produkce byla prokazatelně uvedena v omyl. Konzultujeme celou záležitost se svými právními zástupci a jsme nuceni podniknout občansko právní i trestně právní kroky,“ dodává Nejedlý. Podaří se mu akci, se kterou zatím hvězdy nechtějí mít nic společného, ještě zachránit?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.