Strašný podraz na Vendulu Svobodovou - Hyeny zaútočily! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Strašný podraz na Vendulu Svobodovou - Hyeny zaútočily!

Vendula Svobodová
Vendula Svobodová (ČTK)

PRAHA – Nadace Venduly Svobodové (35) Kapka naděje svádí marný boj proti podvodníkům přiživujícím se na jejím jménu! Podivné společnosti totiž už pět let prodávají bezcenné deky, které údajně především nemocné důchodce ochrání před všemi chorobami světa, a zaštiťují se přitom jak samotnou Vendulou, tak i její nadací!

Tohle už je moc i pro otrlé

Podle všeho se teď vrací nepoctivci na scénu a chystají se napálit další bezmocné staré lidi!

„Takoví lidé zneužívají důvěry veřejnosti v Kapku naděje a chtějí se prostě přiživit na všem, co jsme s Kapkou dokázali,“ zlobí se Vendula Svobodová.

A má důvod! Firma prodávající deky, jež údajně účinkují proti pochybnému elektrosmogu, z lidí už léta tahá peníze pod záminkou, že jejich výrobek už roky používá právě Vendula a Kapka naděje cenu deky sponzoruje.

„Podle informací z předváděcích akcí měla Kapka naděje přispívat na deky v hodnotě sedmdesát tisíc celými padesáti tisíci korunami, takže zákazník zaplatí za tento zázrak pouhých dvacet tisíc korun. Důvěřiví klienti je ale navíc kupovali většinou rovnou dvakrát, aby měli deku i pro manžela či manželku,“ popisuje zkušenosti ošálených zákazníků Martin Reisinger ze Sdružení obrany spotřebitelů (SOS). Stejnou praxi potvrzuje i jeden z přímých účastníků prodeje »zázračných« dek.

„Přednášející na předváděčce se vydával za doktora a chlubil se známostí s Vendulou Svobodovou a spoluprací s nadací Kapka naděje. Ta prý kvůli zdravotním účinkům na ty deky finančně přispívá. Samozřejmě se nikomu z rodiny zdravotní stav nezlepšil, i když se tím zapřísahali,“ říká například poškozený zákazník Karel Charvát z Berounska.

Deky prodávaly firmy okolo Bulhara Valentina Boyanova Raychova, například Eskulab Financ, Aesculab Reisen a další personálně propojené společnosti s podobnými názvy, jako je Esculab Vectors, Vectors Czech a další. Prodejci chvíli podnikají pod hlavičkou jedné firmy, kterou časem, když už jsou její praktiky známé, nechají zaniknout a pod zbrusu novou značkou balamutí další nešťastné penzisty!

„Údajný elektrosmog je podle oněch společností všude kolem nás a má způsobovat veškeré nemoci: rakovinu, Parkinsonovu chorobu, bolesti hlavy, prostě cokoli. Zákazníci na základě těchto informací za deky, jejichž reálná hodnota je maximálně několik set korun, platili dvacet tisíc,“ pokračuje Reisinger z SOS. Podle našich informací si daly společnosti po loňské ostré reakci Kapky naděje na čas pauzu, některým již podvedeným zákazníkům ale už chodí nové nabídky a na předváděcích akcích už jsou deky údajně znovu v nabídce! Zdá se tak, že podvodné obchodování na úkor Kapky naděje pokračuje a dokud se nadace nebude bránit soudně, asi ani nikdy neskončí. A v době, kdy se Vendula vyrovnává se ztrátou manžela, je to hyenismus, pro který neexistuje omluva.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.