Jana Brejchová - Ztrácí paměť! Nikoho nepoznává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jana Brejchová - Ztrácí paměť! Nikoho nepoznává!

Jana Brejchová
Jana Brejchová (Aha!: Dalibor Puchta)

PRAHA – To snad ne! Další legenda české herecké školy má vážné zdravotní problémy! V šedesátých letech údajně nejkrásnější Češka Jana Brejchová (67) je na tom hodně špatně. Po delším čase se ukázala na veřejnosti na křtu DVD s filmem Kráska v nesnázích a přítomné svým stavem doslova šokovala.

„Ani si nepamatuji, co jsem v tom filmu hrála,“ prohlásila například viditelně zmatená a vyčerpaná Brejchová. Přitom za svůj výkon v tomto snímku byla nedávno oceněna Českým lvem za vedlejší roli.

Řada přítomných si nejprve myslela, že Brejchová jen vtipkuje. Jenže s každým jejím dalším slovem bylo zřejmé, že svá slova myslí naprosto vážně a všem začal úsměv tuhnout na rtech. Větu, že si vůbec nepamatuje, že v Krásce v nesnázích hrála, několikrát zopakovala a dokonce se za to omlouvala. „Promiňte, ale já si to už opravdu nepamatuju. Vůbec nevím, co jsem v tom filmu vlastně hrála,“ tvrdila herečka. „A mohla bych si to DVD přehrát na mém starém gramofonu? Pouštím si na něm všechno,“ položila legendární herečka svým kolegům s vážnou tváří další nepochopitelnou otázku.

Nejisté a zmatené Brejchové se nakonec musela ujmout její kamarádka Aňa Geislerová, která o oblíbené herečce nedávno prohlásila: „Mám pocit, že spolu máme něco společného, takové spodní proudy.“

Na tom, že s dříve tak krásnou a sebejistou herečkou není všechno v pořádku se shodují i lidé z jejího okolí. „Poslední dobou se projevuje neuvěřitelně zmateně a čím dál častěji má i výpadky paměti, nepoznává některé své kolegy,“ popisuje jeden z jejích blízkých. Na zdravotním stavu legendární herečky se zřejmě podepisuje i neutěšená situace v její rodině. Brejchová se totiž musí starat o svého manžela Jiřího Zahajského (68), který už několik let bojuje s rakovinou prostaty. Velmi napjaté vztahy má pak Brejchová se svou sestrou Hanou. S tou totiž už přes dvacet let nepromluvila ani slovo. Usmíří zdravotní problémy Jany obě sestry?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.