»Bohdalka« mířído Kambodže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Bohdalka« mířído Kambodže!

Jiřina Bohdalová je čestnou výkopářkou Amfory a spolu se »svým« prezidentem Petrem Salavou vyrazí za dva týdny do exotické Kambodže.
Jiřina Bohdalová je čestnou výkopářkou Amfory a spolu se »svým« prezidentem Petrem Salavou vyrazí za dva týdny do exotické Kambodže. (pro Aha!: Petra Zápecová, Dalibor Puchta)

PRAHA – Fotbalový klub osobností Amfora (AMatérské FOtbalové RArity) odletí 18. dubna za dalším dobrodružstvím! „Tentokrát to bude vzrušující, protože poletíme přes Frankfurt a Kuala Lumpur do Kambodže,“ přiznal exkluzivně deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava.

Fotbalový klub osobností Amfora (AMatérské FOtbalové RArity) odletí 18. dubna za dalším dobrodružstvím! „Tentokrát to bude vzrušující, protože poletíme přes Frankfurt a Kuala Lumpur do Kambodže,“ přiznal exkluzivně deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava. A na dalekou cestu s ním vyrazí i naše herecká legenda Jiřina Bohdalová (75).

„Na letišti v Phnompenhu nás budou očekávat zástupci královského paláce a tamní fotbalové federace. Amfora během pobytu sehraje fotbalový zápas s týmem bývalých reprezentantů Kambodže nad 45 let, navštíví chrámový komplex Angkor Wat, Sloní terasu, krokodýlí farmu, Stříbrnou pagodu a v královském paláci bude přijata Jeho Veličenstvem kambodžským králem Norodomem Sihamonim,“ prozradil nám plán daleké cesty Salava.

Kambodžský král má k České republice velmi kladný vztah, neboť v Praze od roku 1962 do roku 1975 studoval. Pro krále, další vzácné hosty a také téměř pro stovku studentů, kteří se vzdělávali v bývalém Československu, připraví Amfora i hodinový kulturní program. „Taky nás tam čekají dvě oficiální večeře. Jednu uspořádá ministr královského paláce pan Kong Som Ol a druhou guvernér provincie Siemreap, ve které leží chrámový komplex Angkor Wat, jenž je navržen mezi nových sedm divů světa,“ dodal Salava s tím, že na zpáteční cestě navštíví Amfora i hlavní město Malajsie Kuala Lumpur.

A kdo všechno se z Amfory do Kambodže vydá? Členy dobrodružné výpravy budou mimo jiné Jiřina Bohdalová, Helena Vondráčková, Karel Šíp, Josef Dvořák, Jan Rosák, Ota Balage, Pavel Poulíček, Petr Novotný, Stanislav Hložek, Karel Vágner, František Veselý či Karol Dobiáš.

Kde už Amfora byla?

Amfora dosud sehrála fotbalové zápasy a připravila kulturní programy pro krajany a vzácné hosty v těchto zemích: Rakousko, Itálie, Německo, Francie, Belgie, Anglie, Řecko, Portugalsko, Brazílie, Slovensko, Tunisko, Japonsko, Austrálie, Nový Zéland, Thajsko, Jihoafrická republika, Indonésie, Kostarika, Rusko, Spojené arabské emiráty, USA, Chile, Paraguay.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.