Petr Janda se rozplakal: Mám strach... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Petr Janda se rozplakal: Mám strach...

PRAHA – Zpěvák Petr Janda (64) se zhroutil! Na pohřbu svého kamaráda a bývalého bubeníka Olympiku Jana Antonína Pacáka (†65) sice držel kamennou tvář, ale jen co dohrála poslední »Jeňýkova« písnička a jeho rakev zmizela v peci, rocker Janda klesl do náruče své manželky a rozplakal se.


Pohřeb Pacáka z Olympiku

PRAHA – Zpěvák Petr Janda (64) se zhroutil! Na pohřbu svého kamaráda a bývalého bubeníka Olympiku Jana Antonína Pacáka (†65) sice držel kamennou tvář, ale jen co dohrála poslední »Jeňýkova« písnička a jeho rakev zmizela v peci, rocker Janda klesl do náruče své manželky a rozplakal se. Po tváři mu tekly slzy jako hrachy a vpíjely se do kožichu jeho drahé Alice, která ho utěšovala. Byl to už čtvrtý pohřeb některého z Jandových kamarádů, kterého se rocker zúčastnil za poslední tři měsíce! „Je mi to strašně líto, zrovna jsem přemýšlel, kolik mých blízkých už zemřelo. Kliknutím zvětšeteKde se to zastaví? Mám z toho úplně strach...“ řekl Aha! Janda po pohřbu zlomeným hlasem.

Od února letošního roku se Petr Janda musel rozloučit s tragicky zesnulým hudebním skladatelem Karlem Svobodou (†68), spisovatelkou Ivou Hercíkovou (†71) a kytaristou Frantou Kotvou (†54). A teď přišla ztráta z nejbolestivějších, vždyť Pacák, který podlehl leukémii minulý pátek, patřil v šedesátých letech minulého století mezi zakládající členy Jandova Olympiku. „Naposledy jsme spolu hráli na oslavách čtyřicátého výročí naší kapely, kde vystupoval jako host. I když jsme se moc nenavštěvovali, on bydlel za Prahou, tak jsme o sobě věděli. Sledoval jsem i jeho malování a i on se stále o Olympic zajímal,“ vzpomínal Janda na svého přítele. A pak se jeho has začal opět třást. „Olympic za dobu své dráhy ztratil už čtyři členy,“ dodává rocker. Kliknutím zvětšeteSpolečně s ním dorazili na Pacákův pohřeb i všichni ostatní současní Olympici Jiří Valenta, Milan Broum a Milan Peroutka.

Těžké chvíle prožíval na Pacákově pohřbu i zpěvák Pavel Vítek (44), který seděl s Kliknutím zvětšetepozůstalými v první řadě a celou dobu se křečovitě držel za ruku Pacákovy dcery Terezy. Jeho oči byly kalné a slzy už dávno téci přestaly, velkou ztrátu však Vítek projevoval každým pohledem či pohybem. „Když jsem přišel z Moravy studovat do Prahy, Pacákovi se mě ujali a byl jsem jako jejich syn. Teď mám pocit, jako by mi umřel táta,“ smutnil Vítek, jehož partner Janis Sidovský pomáhal pohřeb organizovat.

Kdo další se přišel s Pacákem naposledy rozloučit?


Autor: Petr Macek, Sabina Růžičková
Foto Aha!: Dalibor Puchta, Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.