Dcera Tomáše Töpfera otevřeně: Proč se vrátila domů a co jí tady chybí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dcera Tomáše Töpfera otevřeně: Proč se vrátila domů a co jí tady chybí!

Marta Töpferová  se vrátila po letech zpět do Čech.
Marta Töpferová se vrátila po letech zpět do Čech. (Foto Aha!: Jiří Hadač, Profimedia.cz)

Marta Töpferová  emigrovala s maminkou a sestrou v roce 1987 do USA. Za oceánem se Marta stala úspěšnou zpěvačkou, její deska byla dokonce označena za hudební událost roku 2005. Vzhledem k jejím dosaženým úspěchům je tedy s podivem, že se rozhodla k návratu domů.

„Pořád jsem měla ten podvědomý pocit, že do Ameriky úplně nepatřím,“ popsala Töpferová v rozhovoru pro novink.cz, jak se dostala k nápadu vrátit se domů. Jenže tento pocit nebyl jediným impulsem. „Věděla jsem, že i pracovně to půjde snadněji. V Evropě funguje zdravotní pojištění, v Americe je boj o základní věci,“ vysvětlila s tím, že občas se jí po New Yorku stýská, ale vždycky tam může zajet.

Česko Marta považuje za skvělou zemi, na kterou můžeme být pyšní. Američanům vytýká jejich umělé sebevědomí a úsměvy. „Chybí mi ale jejich zájem o zdraví a správnou výživu,“ posteskla si, že když vyjdete z Prahy je pro vegetariána skoro nemožné zdravě se najíst, protože všude nabízejí samé maso.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.