Překvapení v Divadle na Vinohradech: Stropnický sklonil hlavu! Bude dělat pod Töpferem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Překvapení v Divadle na Vinohradech: Stropnický sklonil hlavu! Bude dělat pod Töpferem!

Martin Stropnický musel sklopit hlavu a vrátí se na prkna Divadla na Vinohradech.
Martin Stropnický musel sklopit hlavu a vrátí se na prkna Divadla na Vinohradech. (Aha! – Petr Novotný, Dalibor Puchta)

Tohle nikdo nečekal! Herec Martin Stropnický (55) bude hrát v Divadle na Vinohradech i pod novým ředitelem Tomášem Töpferem (61), kvůli jehož krokům odešel na jaře z pozice uměleckého šéfa této scény. Důvodů může být několik – určitě láska k divadlu, ale také finance, jež potřebuje k uživení početné rodiny, kterou sdílí s manželkou Veronikou Žilkovou (50) a jejími dětmi.

Stropnický se měl stát uměleckým šéfem Národního divadla v Brně. Kvůli výhradám, které vůči němu měl magistrát coby zřizovatel, ale nakonec na toto místo nenastoupil. Přemýšlel také o návratu do diplomacie, ale žádnou konkrétní nabídku nedostal.

Není také jisté, jestli bude Martin od září pokračovat v moderování pořadu Dobrý večer, Česko! na TV Barrandov. Televize má totiž novou ředitelku, která hledá cesty, jak uspořit.

Jediné Divadlo na Vinohradech tak pro něj bude na podzim jistotou nějakého příjmu. Zhrzenost šla stranou. Stropnický sklonil hlavu a bude se na jevišti vinohradského divadla objevovat dál.

„Mám uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou. Jak s ní bude naloženo, bych nechal otevřené,“ okomentoval Martin své další působení na vinohradské scéně, kde bude v podzimní sezoně vystupovat pouze v jednom, ale zato často reprízovaném představení – Jistě, pane ministře. To také režíroval. „Bude roli v této inscenaci dohrávat,“ oznámil nový šéf vinohradského divadla Tomáš Töpfer. Prvně v nové sezoně se Stropnický na jevišti objeví 26. září.

Pokud jde o velkou hvězdu vinohradského divadla Dagmar Havlovou (59), která podle našich informací dostala od nového vedení exkluzivní smlouvu, bude mít od nové sezony větší prostor. Objeví se v představení Marie Stuartovna a také se dočká dárku ke svým 60. narozeninám.

„Koncem února uvedeme méně známé Ibsenovo drama Rosmersholm pod názvem Rebeka s Dagmar Havlovou v titulní roli,“ prozradil nový ředitel divadla Töpfer.



Přečtěte si
rejpal3
21. 7. 2012 • 17:43

Tak to pak jo, to by musel být blázen, kdyby šel pracovat pod takového kašpara nenažraného Stropnický - diplomat a bude dělat poskoka takové politické nule To by bylo KO

pilif.99
21. 7. 2012 • 15:43

Samozřejmě, že není, jak včera sám řekl. Možná by si "pleskáči" měli přestat vymýšlet nebo si alespoň ověřit to,co napíší. Ale při jejich inteligenci a IQ bychom toho chtěli asi moc.

jity
21. 7. 2012 • 12:49

vždyť to včera vyvracel, žádnou hlavu nesklonil, pracovní poměr mu končí 31.8. a potom nastupuje jinam a už prý se tam těší.

topyr
21. 7. 2012 • 00:52

Když vona ta láska k divadlu je prevít.

rejpal3
20. 7. 2012 • 21:10

No jo, to víš, prachy si za něj nekoupíš

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.