Hruškův nástupce Nyklas: Bojoval se Sepéšim o Bartošovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hruškův nástupce Nyklas: Bojoval se Sepéšim o Bartošovou!

Našel se ve vaření levných receptů.
Našel se ve vaření levných receptů. (Foto Aha! – Daniel Černovský, reprofoto ČT, ara)

Na Nově dnes vaří levně a chutně, ale reportér František Nyklas (49) mohl tvořit duo s Ivetou Bartošovou (†48). O vstupenku mezi pěveckou elitu soupeřil s Petrem Sepéšim (†25). Jenže prohrál.

Cesty osudu jsou nevyzpytatelné. Své o tom ví i náhradník za Láďu Hrušku (37) František Nyklas, který po kuchaři amatérovi zdědil veleúspěšný pořad o levném vaření. Před 32 lety totiž bojoval ve zpěvu s Petrem Sepéšim, a kdyby neprohrál, možná mohl být partnerem Bartošové místo něho. „Kdysi jsem soutěžil v podobné soutěži jako je dnes SuperStar. Tehdy se hledali talenti a vím, že to šlo vyřazovacím způsobem. Psal se rok 1983. Přihlásil mě tam učitel fyziky bez mého vědomí,“ prozradil po letech Nyklas.


Sokové
A právě na pražském vyřazovacím kole se setkal s tehdy ještě neznámým Sepéšim. „Tehdy jsem přišel do šatny a někdo se tam rozezpívával falzetem. Tak jsem to začal napodobovat. Po chvíli ale ten člověk přišel a vyklubala se z něho hvězdička Sepéši, který pak zpíval s Bartošovou,“ zavzpomínal Nyklas. „Neznali jsme se, ale on byl z Aše a zpíval taky v Karlových Varech, takže jsme si měli o čem povídat,“ dodal. „Že ho čeká zářná kariéra, to jsem tenkrát netušil. Ale v tom kole mě tenkrát vyřadil,“ práskl na sebe reportér v pořadu online talk show Na baru na Nova Plus.
Proč nezpívá?
František Nyklas se našel coby reportér, muzicírování má jako koníčka. Hraje na kytaru a zpívá tak maximálně pro kamarády. „Mám vysoký práh sebereflexe, sebekritiky. Vím, kam bych dosáhl,“ vysvětlil, proč se neživí muzikou. „V televizi dělám každý den něco jiného, zpívat stále stejné písničky by se mi zajídalo,“ dodal.
Jen dva roky
Petr Sepéši se stal partnerem Ivety Bartošové v roce 1983, spolu nazpívali řadu duetů. Jejich lásku i spolupráci přerušila tragická nehoda, Sepéši zahynul večer 29. července 1985 na železničním přejezdu ve Františkových Lázních. Ten den jel z Prahy domů za svou maminkou



Přečtěte si
ararat
11. 5. 2015 • 06:57

Už tady zase meleš svá moudra?

ararat
10. 5. 2015 • 09:28

blbadóno nestalkuj

mekanik
10. 5. 2015 • 09:12

ar-čest

ararat
10. 5. 2015 • 08:54

obě to moc slušelo i zpívalo,škoda kdyby jim to tak zůstalo mohli nazpívat mnoho hitů a nemuseli skončit oba dva pod koly vlaku...na začátku to muselo být moc krásné,ale ten konec musí být pro rodiny velmi bolestivé...čest jejich památce

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.