Lipský (92) a vážná operace: Obavy z poškození mozku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lipský (92) a vážná operace: Obavy z poškození mozku!

Lubomír Lipský musí na operaci.
Lubomír Lipský musí na operaci. (Ringier Axel Springer Roman Souček / Paparazzi)

Řítí se do nebezpečí! Lubomír Lipský (92) deníku Aha! svěřil, že musí podstoupit operaci zad. Pokud ovšem bude zákrok prováděn v narkóze, herec si hodně zariskuje.

Podle neurochirurga Jiřího Chroboka není samotný zákrok riskantní. „Pokud by šlo o operaci páteře, tak je samozřejmě rozdíl, zda jde o páteř bederní, či krční. V obou případech ale výkon dopadá zpravidla perfektně a tělo se s ním vyrovná. V tomhle úctyhodném věku je ale nebezpečná anestezie,“ říká Chrobok. I kdyby šlo o minimální hodinovou narkózu, pacient v hercově věku je velmi ohrožen. Dojde totiž ke snížení krevního tlaku, který nedělá dobře už atrofovanému mozku. „Pacienta může anestezie poškodit po psychické stránce. Probudí se a může se motat, vidět na stěnách přeludy, přestat vnímat, špatně mluvit. Může to trvat několik týdnů, nebo i napořád,“ dodal neurochirurg.



Přečtěte si
teufel
22. 4. 2015 • 10:44

Jestli má velké bolesti, tak mu asi nic jiného nezbývá. S Hapkou nelze srovnávat, tam měli demenci v rodině. Ale samozřejmě, že operace pana Lipského v tak vysokém věku, riskantní určitě je.

pelagie
22. 4. 2015 • 08:18

to si tedy troufá,podívejte jak dopadl Hapka a jiní .....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.