Martin Preiss: Po propuštění z léčebny kvůli pokusu o sebevraždu znovu sáhl po flašce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Martin Preiss: Po propuštění z léčebny kvůli pokusu o sebevraždu znovu sáhl po flašce!

Martin Preiss
Martin Preiss (Foto Aha! – D. Malík, P. Machan, D. Kundrát, archiv TV Nova)

Život se s Martinem Preissem nemazlí. Jako herec a syn slavných rodičů má pověstnou »laťku« nastavenou opravdu vysoko a vyrovnat se s neúspěchem je těžké. Útěchu marně hledal na dně láhve, problémy vyvrcholily jeho pokusem o sebevraždu. Tehdy se konečně dostal do léčebny, ale…

V rozhovoru pro týdeník Téma pokus o sebevraždu popírá. Za vším podle něj stála hádka se ženou kvůli alkoholu, po které se jeho manželka sebrala a i s dětmi odjela. „Mluvili jsme pak spolu ještě po telefonu a ona v afektu řekla, že pokud mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se seberu a jdu se rovnou do lesa oběsit. A já řekl, že jo, a opravdu jsem odešel z domu,“ nastínil herec, co předcházelo jeho nástupu do léčebny.

Když se jeho žena vrátila domů a Martina nenašla, dostala strach a obrátila se na tísňovou linku. Preiss se pak pod tlakem rodiny rozhodl nastoupit na léčení a skoncovat tak s úzkostnými stavy, které zaháněl pomocí alkoholu a prášků na spaní.

Z léčení byl propuštěn, jenže neunesl stres všedních dní a opět sáhl po láhvi. A do ústavu se tedy na čtrnáct dnů vrátil. V současné době stále navštěvuje individuální terapie v rámci doléčovacího programu.

 



Přečtěte si
ochcallis
11. 4. 2015 • 22:44

Martine koukej se vzchopit a nedělej rodičům ostudu, nebo ti do těch Kunratic k hrádku přijedu nakopat pr.de l!!!

20tina12
11. 4. 2015 • 13:27

Jen ať si dá, je dospělý a svéprávný

jity
11. 4. 2015 • 12:53

Asi by měl zkusit jaké to je chodit denně do fabriky a nechat se ponižovat od nadřízených. Ještě k tomu za výplatu 15tisíc čistého.

popocatepetl
11. 4. 2015 • 12:19

Oprava: ... Provázků

popocatepetl
11. 4. 2015 • 12:19

Ale herců, co se dostali do filmů, bylo pár, pořád ti samí. Ti, co hráli na oblastech, se do nich většinou celý život nedostali. Co na oblastech! Stačí vzít Brno. Mělo a má fakultu, mělo a má velká divadla. Do televize a filmu se postupně dostalo pár Provízků, protože byli výjimeční a protože po nich lidé prahli tolik (mj. i pro jejich postoje k režimu), že pro režim bylo jednodušší je vtáhnout do oficiální kultury, než nechat jejich kult růst jen tak. Kromě Provízku - kolik rolí dostaly třeba Vlasta Fialová, Libuše Geprtová, a jaké to byly herečky! Dnes je herců strašně moc, kdejaká "miska" by hrála, většina to neumí. Jinak to, co popisujete, je prokletí všech dětí rodičů, kteří ve svém oboru byli machři. Když to dítě nepodědí, kdekdo si ukazuje. Táta byl takový machr, co se tím synem stalo? To je pak nejlepší držet se úplně jiného kopyta.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.