Naďa Konvalinková (63): Drží zázračnou dietu! Přesná receptura uvnitř... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Naďa Konvalinková (63): Drží zázračnou dietu! Přesná receptura uvnitř...

Naďa Konvalinková drží další dietu, tentokráte americkou.
Naďa Konvalinková drží další dietu, tentokráte americkou. (Foto herminapress, ara)

Cpete se výtečnými steaky a kila letí dolů. To není fata morgana. Naďa Konvalinková (63) má novou dietu a podělila se o ni.

„Na šedesátinách Simony Stašové jsem potkala režisérku Pavlínu Moskalykovou. Přiletěla z Ameriky a vyprávěla o nejnovějších dietních trendech,“ prozradila mamuš Brzáková ze seriálu Doktoři z Počátků. Nadchla se hlavně pro steakovou dietu. „Drží to všechny herečky, i Jennifer Aniston. Mixují si čerstvou zeleninu, například mrkev a špenát, do toho třeba klepnou vajíčko. A jí se k tomu grilované steaky,“ popisuje Konvalinková, až se všem kolem z té představy sbíhají sliny.

Skladba jídelníčku je hodně podobná Atkinsonově dietě, jen vylepšená o mixovanou zeleninu. A skutečně ji držela Aniston (46). Nejen že se k ní přiznala, ale taky ji propagovala. „Pro mě důležité, že při této dietě prý nebudu zadržovat vodu,“ dodává ještě Naďa. Díky nové metodě Made in USA už shodila tři kila.

Konvalinková drží různé diety celý život. Oficiální boj s kily navíc ale zahájila až v roce 2011. Požádala o pomoc doktorku Kateřinu Cajthamlovou a Petra Havlíčka a pod dozorem jich obou i televizní kamery sundala 10 kilo. Na zájezdy si připravuje jídlo s rozmyslem do krabičky, aby nemusela do hospody.

Ukázka jídelníčku dle Atkinsona

Snídaně: míchaná vajíčka (2 ks), 40 g šunky, cibule, lžíce oleje

Svačina: 200 g jogurtu (například neochucená Hollandia 200 g)

Oběd: 150 g kuřecích prsou na žampionech se lžící oleje bez zahuštěné omáčky, zeleninový salát

Svačina: balkánský salát (100 g sýra, paprika, okurka, rajče, cibule)

Večeře: 100 g filé, zeleninová obloha

Problémem jsou sacharidy

„Při Atkinsonově dietě jsou drasticky omezeny sacharidy. Tělo je potřebuje jako hlavní zdroj energie. Málokdo vydrží sacharidy vyloučit úplně. Když je zase vrátí do stravy, váha jde nahoru. A dostaví se klasický jojo efekt,“ tvrdí odbornice na výživu Lenka Míčová.

Dieta může poškodit ledviny

Podle nutriční terapeutky Blanky Sekerové (na snímku) z Institutu sportovního lékařství se opakované nebo dlouhodobé dodržování Atkinsonovy diety může negativně podepsat i na zdraví. „A to v podobě poškození ledvin, vzniku dny, zvýšení hladiny cholesterolu a zvýšení krevního tlaku,“ vysvětluje.



Přečtěte si
martas6
9. 4. 2015 • 18:06

martas6
9. 4. 2015 • 18:06

Mně se Naďa líbí i s kily navíc. Zamlada to byla nejkrásnější herečka, a navíc je to čupr ženská, takový smíšek. Měl jsem možnost a čest se s ní setkat a je fakt bezvadná.

pelagie
9. 4. 2015 • 18:00

Už zase ?? Na dietě byla snad už 100x a stejně je jako bečka..postě už je taková ....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.