Police Modrava: Tragédie během natáčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Police Modrava: Tragédie během natáčení!

Vytáhnout figurínu nasáklou vodou nebyla žádná sranda.
Vytáhnout figurínu nasáklou vodou nebyla žádná sranda. (Foto archiv TV Nova)

Správný utopenec je věda. Režisér seriálu Policie Modrava Jaroslav Soukup (68) je posedlý detaily. Aby scény s utopencem působily co nejvěrohodněji, přivolal na pomoc dobrovolné hasiče ze Srní a sám herce poléval vodou.

„Ano, sám jsem herce Vladimíra Gottwalda na břehu poléval vodou, aby byl záběr co nejlepší,“ svěřil se Aha! režisér. Herce ale příliš nemučil. Místo něj ponořili do řeky figurínu v jeho oblečení. A aby i vytahování utopence z vody působilo věrohodně, zaměstnal dobrovolné hasiče ze Srní. „Přestože jsou zvyklí zasahovat nejen u požárů, ale pomáhají i u bouraček, utopeného z vody ještě netahali. Díky natáčení to ale měli jako trénink,“ řekl režisér, kterému dělala starost jen samotná řeka. „Točili jsme v létě, a když je hezky 14 dní, tak voda velmi klesne. Proto jsem měl obavy, abychom mohli vůbec natáčet,“ svěřil se Soukup.

U řeky se režisér zapotil ještě jednou. S Ladislavem Mrkvičkou (76) a Filipem Tomsou (30) natáčel na mostě, který se měl strhnout. „My jsme to měli točit myslím 10. července a zjistili jsme, že prvního má být most stržen. Takže produkce nasadila všechny páky a bourání se podařilo pozastavit. Národní park Šumava nám vyšel vstříc, abychom ty scény mohli natočit. A dva měsíce poté se zničil,“ svěřil se režisér.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.