Leona se tiskla k Davidovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Leona se tiskla k Davidovi!

Autor hudby Michal David sice Angeliku napsal pro Moniku Absolonovou, dobře si ale rozumí i s její alternací Leonou Machálkovou.
Autor hudby Michal David sice Angeliku napsal pro Moniku Absolonovou, dobře si ale rozumí i s její alternací Leonou Machálkovou. (Aha!: Marek Pátek)

PRAHA – Dlouho očekávaný muzikál Angelika má dnes na prknech Divadla Broadway svoji první premiéru. Zkoušení hry o době Ludvíka XIV. však znamenalo pro Angeliky Moniku Absolonovou (31), Leonu Machálkovou (39) a Dashu přímo krev, pot a slzy.


Muzikál Angelika

A tak zatímco se Machálková na tiskové konferenci k muzikálu jemně vinula k autorovi hudby Michalu Davidovi, režisér Jozef Bednárik během zkoušek často skřípal zuby. A to tak dlouho, až mu jeden vypadl!

„I přesto jsem ale spokojený. Muzikálů jsem dělal spoustu, ale nikdy ne s takhle dobrými herci,“ vyseknul »rejža« poklonu svému ansáblu. Hudbu k Angelice totiž Michal David (46) napsal přímo pro Moniku Absolonovou, která se na jevišti objeví s Pepou Vojtkem (41) už v dnešní premiéře. Kvůli Absolonové přišla o roli krásné Angeliky Kateřina Brožová, protože Monika k ní měla výhrady.

„Angeliku jsem si zamilovala,“ tvrdí Absolonová, která po prknech Divadla Broadway ještě nedávno pobíhala v kostýmu Kleopatry. „Oproti Kleopatře tady mám mnohem víc výstupů, je jich asi čtyřicet. Kliknutím zvětšeteTakže jsem po představení pořádně uběhaná, jak pořád lítám do šatny a na jeviště,“ tvrdí Absolonová, která se na Kliknutím zvětšetepremiéře potká se svým bývalým milencem Alim Amirim, kterého Bednárik obsadil do role perského velvyslance. Ve druhé, zítřejší, premiéře se pak objeví v titulních rolích Leona Machálková s Marianem Vojtkem a sekundovat jim budou třeba Lešek Semelka, Pavel Vítek či Aleš Háma.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.