Vendula nedostane ani korunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vendula nedostane ani korunu!

Mezi Vendulou Svobodovou a Filipem Renčem zuří otevřená válka. Přestože na pohřbu Karla Svobody seděli skoro vedle sebe, Renč jí při obřadu nekondoloval.
Mezi Vendulou Svobodovou a Filipem Renčem zuří otevřená válka. Přestože na pohřbu Karla Svobody seděli skoro vedle sebe, Renč jí při obřadu nekondoloval.

PRAHA – Další jedovatost! Výtěžek z charitativní aukce, která v dubnu proběhne v Divadle Hybernia, půjde na účet jedné z nadací pomáhající dětem.


Dražba v Divadle Hybernia

Překvapivě však nikoli na konto Kapky Naděje vdovy po Karlu Svobodovi (†68) Venduly (35), ale na nadaci Děti – kultura – sport. Svoboda přitom byl duchovním otcem muzikálu Golem, který Divadlo Hybernia otvíral! Opět se tak potvrdila nevraživost mezi režisérem Golema Filipem Renčem (41) s velkou částí uměleckého souboru divadla a Vendulou Svobodovou!

„Je naprosto naše věc, které nadaci peníze pošleme. Je ale také pravda, že přímo v Kapce naděje neměli pocit, že je vhodné tak brzy po skladatelově smrti pořádat podobnou akci,“ svěřil se nám Michal Izakovič, ředitel Golem Production, která aukci pořádá. Opět se tak potvrdilo nepřátelství mezi souborem Golema vedeným režisérem Filipem Renčem a šéfkou nadace Kapky naděje a vdovou po Karlu Svobodovi Vendulou. Tu Renč obviňuje z toho, že neposkytovala tragicky zesnulému hitmakerovi potřebné zázemí.

„To, že Filip nechtěl Kapku v této aukci, je skutečně jeden z důvodů, proč tam nakonec není,“ svěřil se nám jeden z herců Golema, který si nepřál zveřejnit své jméno. Právě herci a zpěváci se aukce také zúčastní. Kliknutím zvětšeteDvacet z nich totiž vyhovělo žádosti vedení a namalovalo do dražby vlastní obraz s tematikou Golema. Kromě nich si však návštěvníci budou moci koupit i obrázky dětí z dětských domovů či renomovaných malířů.

Mezi jeden z nejžádanějších portrétů bude patřit obraz malíře Vladimíra Zubova, na kterém zvěčnil »otce Golema« Karla Svobodu. „Obraz jsem maloval několik dní po skladatelově skonu podle fotografií a vzpomínek, které na Karla mám. Je to taková pocta Karlu Svobodovi,“ tvrdí Zubov, jehož obraz bude pravděpodobně patřit k těm nejžádanějším. Podle našich informací si totiž na něj brousí zuby jak Divadlo Hybernia, tak i nestárnoucí Slavík Karel Gott. Právě pro něj totiž Svoboda složil své největší hity.


Autor: Vojtěch Kristen
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.