Bolestivá vzpomínka na Jiřího Sováka (†79): Kterého herce surově zmlátil holí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Bolestivá vzpomínka na Jiřího Sováka (†79): Kterého herce surově zmlátil holí?

Jiří Sovák dokázal být nerudný i vtipný.
Jiří Sovák dokázal být nerudný i vtipný. (: archiv)

Jak už to mezi hereckou cháskou chodí, rádi vyprávějí jeden o druhém, o společných zážitcích a navzájem se dojímají, jaký byl ten či oný velký a nezapomenutelný člověk. Často zábavné historky tak ukazují známé a slavné v poněkud jiném světle, než jak je známe z filmů.

V nadcházejícím úspěšném pořadu TV Barrandov Vtip za stovku si zavzpomínal na svého slavnějšího kolegu a spolupracovníka Jiřího Sováka Václav Upír Krejčí (58). A jak to u tohoto klauna bývá zvykem, jedná se o historky říznějšího obsahu. Shodou okolností oba herci vydali knihu v době společného natáčení filmu Divoké pivo. Krejčí si pořídil Sovákovu a chtěl mu udělat radost svou. To se ovšem přepočítal!


"Přišel jsem za ním s tou jeho, kterou jsem si koupil, jestli by mi ji podepsal a napsal věnování. 'Jenom podpis,' řekl. Pak jsem mu chtěl dát tu svoji knížku. 'Strč si ji do prdele,' řekl. Chtěl jsem mu jí dát do tašky, kterou měl u nohy, a on mě přetáhl tak, že jsem se skácel na tu tašku a vytryskly mi slzy. jel jsem domů, tam jsem probrečel celou noc. Třetí den mi volal, jestli bych s ním nejezdil po štacích," vzpomíná na hereckého velikána Sováka a jeho špatnou náladu Upír.

Přečtěte si
defakto
24. 9. 2014 • 19:41

...... Sovák věděl s kým má chlastat , aby byl hodně obsazován. ......Upír je sice blázen , ale mlátit ho nemusel .

babapsi
24. 9. 2014 • 14:54

myslím, že nebyl ani dobrý herec, byl jen propagován, stál za prd!

ivoadler
24. 9. 2014 • 14:47

Kolik se toho dozvíme o současných hvězdách, až natáhnou bačkory? Každej herec je tou svou profesí nějak duševně poznamenaný.

beladona
24. 9. 2014 • 12:24

Sovák? Herec dobrý, člověk cholerický sebestředný.Grázl coby otec Smitzera.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.