Recepty do stovky: Buřtguláš

Česká klasika vhodná na chatu nebo k táborákům!
Buřtguláš
Potřebujete
1 lžíci mletého kmínu, 125 ml kysané smetany, 300 g točeného salámu, 1 lžíci hladké mouky, 2 cibule, 100 g oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 kg brambor
Postup:
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.
Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.