Rychlovky za pár korun: Plněné bramborové knedle podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Plněné bramborové knedle podle Otto Pláška
Potřebujete
500 g vařeného uzeného masa • 6 velkých brambor • 200 g hrubé mouky • 50 g krupice • 2 vejce • sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme jedno vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Vytvoříme těsto, které necháme po propracování 10 minut odpočinout. Nasekané uzené maso (nejlépe ze žeber) smícháme s jedním syrovým vajíčkem.
Smícháme a rukou prohněteme tak, aby bylo možno udělat kuličky, které dáme na tácek nebo do krabičky zmrazit (stačí na 30 minut). Následně na válu z těsta děláme placky, na které pokládáme z poloviny zmražené kuličky uzeného masa – výborně se to díky tvaru masa zabaluje do těsta. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Servírujeme na vařeném kysaném zelí a bohatě sypeme na sádle opečenou cibulkou.