Rychlovky za pár korun: Slepice na paprice podle Josefa Bartuška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Slepice na paprice podle Josefa Bartuška
Potřebujete
1 slepici • 1 cibuli • olej • 2 lžíce mleté papriky • sůl • 200 ml smetany na vaření • 2 lžíce hladké mouky
Postup
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou. Očištěnou slepici opláchneme a rozčtvrtíme. Vložíme do hrnce, osolíme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu. Měkké maso vyndáme a obereme. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do základu. Zvolna prohřejeme. Potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka a podle chuti dosolíme. Maso vrátíme do omáčky a podáváme s houskovými knedlíky.