Udělejte si sami: Jahodový kompot podle Veroniky Poláčkové

Ceny stále stoupají a každá hospodyňka hledá cesty, jak ušetřit. Proto se hodí tipy na domácí výrobky vyzkoušené našimi čtenáři.
Jahodový kompot podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete
čerstvé pevné jahody
Na nálev:
• 2 l vody • 500 g krystalového cukru • 1 lžičku kyseliny citronové
Postup
Čerstvě natrhané pevné jahody bez poškození, odstopkujeme a pečlivě omyjeme. Do velkého hrnce nalijeme dva litry vody, přidáme krystalový cukr, kyselinu citronovou a za častého míchání přivedeme k varu. Do vroucího nálevu dáme očištěné, oprané jahody a povaříme 2 minuty. Potom jahody z nálevu vyndáme a dáme rovnou do čistých sklenic. Ve sklenicích jahody zalijeme nálevem, ve kterém jsme jahody krátce povařili. Takto připravené jahody sterilujeme 15 minut při 80 °C.