Rychlovky za pár korun: Hrachová kaše s uzeným masem podle Ireny Polákové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Rychlovky za pár korun: Hrachová kaše s uzeným masem podle Ireny Polákové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Hrachová kaše s uzeným masem podle Ireny Polákové

Potřebujete

500 g zeleného suchého hrachu • 3 bobkové listy • 5 kuliček nového koření • 10 kuliček pepře • 2 lžíce oleje • 2 lžíce hladké mouky • 5 stroužků česneku • sůl • 1 lžičku majoránky • 3 cibule • 3 lžíce sádla

Postup

Přebraný a opraný hrách necháme zalitý vodou stát přes noc. Druhý den přidáme koření kromě majoránky a uvaříme hrách doměkka. Na pánvi s rozehřátým sádlem osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, pak polovinu odebereme na ozdobení, do zbylé přisypeme mouku a usmažíme růžovou cibulovou jíšku. Z hrnce vybereme koření, okořeníme hrách majoránkou, osolíme, přidáme jíšku a necháme cca 20 minut provařit. Nakonec přidáme rozdrcený česnek a kaši dohladka rozmixujeme. Podáváme s vařeným uzeným masem a osmaženou cibulí.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.