Rychlovky za pár korun: Utopenci podle Josefa Bartuška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Utopenci podle Josefa Bartuška
Potřebujete
1 kg špekáčků • 5 cibulí • 8 lžic octa • 8 lžic oleje • 8 lžic plnotučné hořčice • 8 lžic worcesterskou omáčku • 8 lžic kečupu • 16 lžic vody • 1 lžička soli • 1 lžička mleté papriky
Postup
Ocet, olej, hořčici, worcesterskou omáčku, kečup, vodu, sůl a paprik promícháme a necháme na plotně přejít varem. Teplým nálevem přelijeme pokrájené a oloupané špekáčky a nakrájenou cibuli. Necháme aspoň 2 dny odležet.