PROSTŘENO: Nepečený jahodový pohár podle Evy Závodníkové

„Eva je taková jednoduchá Češka,“ myslí si Sylvie, která od dvojnásobné maminky a asi nejzkušenější kuchařky týdne čeká v rodinném, vesnickém domě klasické menu a pořádný nášup. A dočká se...
Nepečený jahodový pohár podle Evy Závodníkové
Potřebujete:
600 g jahod (čerstvé nebo mražené) • 1 tvaroh • 1 smetana • 2 balení dětských piškotů • moučkový cukr dle chuti • 1 vanilkový cukr • máta na ozdobení
Postup:
Část jahod rozmačkáme s moučkovým cukrem na kašičku, zbytek jahod nakrájíme na menší kousky. Ze smetany, cukru a tvarohu si ušleháme krém. Vezmeme piškoty a poklademe jimi skleničku, na to nalijeme šťávu, kterou jsme si připravili z jahod, a na to dáme vrstvu tvarohovo- smetanového krému. Několikrát opakujeme, ozdobíme mátou, ev. strouhanou čokoládou a dáme vychladit.