PROSTŘENO: Dort straciatella podle Evy Benešové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

PROSTŘENO: Dort straciatella podle Evy Benešové

Dort straciatella podle Evy Benešové
Dort straciatella podle Evy Benešové (FTV Prima)

„Doufám, že mi nepřijde nikdo s alergií na česnek,“ říká Eva, která ho považuje za jedno z nejlepších koření na světě. V kuchyni i u stolu působí klidně a sebejistě, určitě nevaří poprvé, ale přiznává obrovský stres.

Dort straciatella podle Evy Benešové

Potřebujete:

3 vejce • 60 g cukru • 60 g hladké mouky • půl prášku do pečiva • 20 g kakaa • 2 lžíce oleje

Krém:

• 500 g bílého jogurtu • 100 g moučkové cukru • 500 g smetany na šlehání, 100g hořké čokolády • 1 želatina za studena

Postup:

Ingredience na těsto smícháme a vlijeme do vysypané formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Mezitím, co je korpus v troubě, si uděláme krém. Smícháme si jogurt s vyšlehanou šlehačkou, cukrem a nakrájenou čokoládou, přimícháme želatinu dle návodu, a když začne tuhnout, navrstvíme na částečně vychladlý korpus. Celý dort necháme ztuhnout a vychladit.

Dort straciatella podle Evy Benešové

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.