PROSTŘENO: Jablkový koláč jinak podle Radima Blaška

Estét Radim pozve soupeře do svého retrobytu, kde žije s přítelem, a protože pracuje v cateringové firmě, soustředí se na kvalitní suroviny.
Jablkový koláč jinak podle Radima Blaška
Potřebujete:
1 hrnek hladké mouky • 2 žloutky • 100 g másla • 3 lžíce krupicového cukru
Náplň:
4 jablka, 100 g krupicového cukru, 50 g másla
Postup:
1. Suroviny zpracujeme na těsto, které se nelepí. Necháme je ve fólii alespoň hodinu odležet v lednici. Pak těsto vyválíme a pomocí válečku přeneseme rozválené těsto na papír do koláčové formy. Dno propícháme vidličkou, nebo pečeme pokryté vrstvou fazolí asi čtvrt hodiny na 150 stupňů (fazole pak vyhodíme nebo uschováme napříště).
2. Z cukru a másla si vytvoříme karamel, který opatrně přelijeme vodou a na to dáme podusit na plátky nakrájená jablka do měkka. Poté jablka scedíme a nandáme na upečený korpus, vychladíme a podáváme.