PROSTŘENO: Povidlovo-smetanová roláda podle Veroniky Fričové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

PROSTŘENO: Povidlovo-smetanová roláda podle Veroniky Fričové

Veronika Fričová
Veronika Fričová (FTV Prima)

Hostitelka překvapila poměrně exotickým a propracovaným menu. Hosté si na této večeři opravdu pochutnali.

Povidlovo-smetanová roláda podle Veroniky Fričové

Potřebujete:

5 vajec, • 5 lžic hladké mouky, • 1 lžíce bramborového škrobu, • Povidla dle potřeby

Na krém:

1 šlehačka • 1 tvaroh

Na posypání:

kakao, čokoláda, skořice

Povidlovo-smetanová roláda podle Veroniky Fričové
Postup:

Ušleháme vejce, poté přidáme pět lžic hladké mouky a jednu lžíci solamylu a upečeme plát. Ten po vychladnutí potřeme povidly a ušlehanou pěnou ze šlehačky a tvarohu. Opatrně zavineme a na povrchu znovu potřeme. Posypeme buď kakaem, strouhanou čokoládou nebo skořicí – jak to máme rádi

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.