PROSTŘENO: Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

PROSTŘENO: Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného

Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného
Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného (FTV Prima)

Vaření není doménou pouze dam. Vařečky se nebojácně chopil i soutěžící Zbyněk a připravil svěží salát, tradiční polévku a vrhnul se i na grilování. Své hosty určitě nenechal odejít s prázdným žaludkem.

Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného

Potřebujete:

2 kuřecí prsní řízky, • grilovací koření dle chuti • 3 lžíce oleje • 1 menší hlávka čínského zelí • 1 balení cherry rajčat • toustový chléb • 100 g eidamu • 1 hotový salátový dresink s česnekem

Postup:

1. Na přípravu krutonů nakrájíme chléb na malé kostičky a opražíme je nasucho v troubě (deset minut při teplotě 180 stupňů).

2. Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, naklepeme a z obou stran okořeníme grilovacím kořením. Na rozpáleném oleji orestujeme, případně ugrilujeme z obou stran.

3. Maso nakrájíme na kostičky.

4. Čínské zelí propláchneme vlažnou vodou, necháme okapat a pokrájíme na menší kousky.

5. Cherry rajčata nakrájíme na měsíčky a nastrouháme sýr.

6. Podáváme v hlubokém talíři nebo misce. Na zelí položíme na kostičky nakrájený kuřecí steak, nasypeme cherry rajčata, strouhaný eidam a krutony. Vše přelijeme oblíbeným salátovým dresinkem.

Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.