PROSTŘENO: Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného

Vaření není doménou pouze dam. Vařečky se nebojácně chopil i soutěžící Zbyněk a připravil svěží salát, tradiční polévku a vrhnul se i na grilování. Své hosty určitě nenechal odejít s prázdným žaludkem.
Salát s grilovaným kuřecím masem podle Zbyňka Konečného
Potřebujete:
2 kuřecí prsní řízky, • grilovací koření dle chuti • 3 lžíce oleje • 1 menší hlávka čínského zelí • 1 balení cherry rajčat • toustový chléb • 100 g eidamu • 1 hotový salátový dresink s česnekem
Postup:
1. Na přípravu krutonů nakrájíme chléb na malé kostičky a opražíme je nasucho v troubě (deset minut při teplotě 180 stupňů).
2. Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, naklepeme a z obou stran okořeníme grilovacím kořením. Na rozpáleném oleji orestujeme, případně ugrilujeme z obou stran.
3. Maso nakrájíme na kostičky.
4. Čínské zelí propláchneme vlažnou vodou, necháme okapat a pokrájíme na menší kousky.
5. Cherry rajčata nakrájíme na měsíčky a nastrouháme sýr.
6. Podáváme v hlubokém talíři nebo misce. Na zelí položíme na kostičky nakrájený kuřecí steak, nasypeme cherry rajčata, strouhaný eidam a krutony. Vše přelijeme oblíbeným salátovým dresinkem.