PROSTŘENO: Kuřecí prsa na pomerančích s rýží podle Moniky Kutálkové

Nejmladší Monika je sice vyučená kuchařka, ale zatím se profesi nevěnovala a ani to prý nemá v úmyslu. Její pórkovou polévku a zeleninový salát označí bez nadšení jako jedlé nejstarší František. Franta by přidal aspoň smetanu, Pepovi chybí v zeleninové polévce silnější chuť bujónu. Monika musí vyrobit cheesecake bez použití mascarpone. Jak si poradí? Její vlastní dezert je tiramisu po česku. Pánové jsou překvapení, proč se dělá se dvěma dezerty, když ani jeden neumí dobře. Monika ale soupeřům nic neprozradí. Hlavní chod, na který se všichni docela těšili, je průšvih. Kuřecí prsa na pomerančích zůstala místy syrová. Maso nějak nestačilo rozmrznout... A rýže z pytlíku se také mohla vařit déle. Nervózní a uplakaná hostitelka zapomene nalít víno a ani malování na sklo muže u stolu nenadchne.
Kuřecí prsa na pomerančích s rýží podle Moniky Kutálkové
Potřebujete:
• 2 kg kuřecích prsou • 4 velké pomeranče • 9 lžic sójové omáčky • 9 lžic medu
škrobová moučka podle potřeby • olej • 4 sáčky rýže • sůl
Postup:
Vymačkáme si pomerančovou šťávu, nalijeme ji do mísy, přidáme sójovou omáčku, med a máčenou škrobovou moučku. Promícháme, vložíme kuřecí řízky a maso necháme v lednici odpočinout.
Uvaříme, nebo si podusíme rýži na přílohu oblíbeným způsobem.
Naložené plátky si na rozpálené pánvi osmažíme po obou stranách do zlatova a podáváme je s rýží.