Léto se pomalu loučí: Přinese nám sluníčko nebo počasí na houby? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Léto se pomalu loučí: Přinese nám sluníčko nebo počasí na houby?

Na dovádění ve vodě už to do konce srpna nevypadá. (ilustrační foto)
Na dovádění ve vodě už to do konce srpna nevypadá. (ilustrační foto) (Vlaďka Hradská / Aha!)

Konec prázdnin bude relativně teplý s průměrnými denními teplotami kolem 20 stupňů Celsia, občas ale zaprší. V prvním týdnu nového školního roku by mělo být zhruba o tři stupně tepleji, poté se už bude podle meteorologů ochlazovat. C

Celé období od 25. srpna do 21. září bude ale teplotně i srážkově spíše normální. Vyplynulo to z měsíčního výhledu, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle něj nejdeštivější z celého období má být právě poslední srpnový týden a počátek druhé poloviny září, který bude současně i nejchladnější. Nejvíce tepla si lidé užijí v týdnu, kdy se děti vrátí do školních lavic.

Příští týden by se teploty měly pohybovat od 17 do 23 stupňů Celsia, v týdnu poté by se ale maxima mohla opět vyšplhat až k 26 stupňům. Po následném ochlazení by v týdnu od 15. září mohly teploty přes den spadnout na 12 stupňů. Průměrná teplota pro celé sledované období v Česku je 14,1 stupně.

Autor:  ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.