Druh ji nutil, ať jde pro chlast: Ona mu zabodla kudlu do hrudníku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Druh ji nutil, ať jde pro chlast: Ona mu zabodla kudlu do hrudníku!

Druh Pavlu Prášilovu dlouhodobě týral. Když ji začal bít i na Štědrý den, vrazila mu nůž do srdce.
Druh Pavlu Prášilovu dlouhodobě týral. Když ji začal bít i na Štědrý den, vrazila mu nůž do srdce. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Druh Pavlu Prášilovou (46) z Olomouce dlouhodobě týral. Před dvěma lety v prvních hodinách Štědrého dne ji zase začal bít. Pavla sáhla po noži a vrazila ho druhovi do srdce. Za vraždu ji nyní čeká deset let kriminálu.

K tragédii se začalo schylovat už 23. prosince 2012. Partneři spolu sice zabíjeli kapry a připravovali se na Štědrý den, druh násilník a alkoholik však od rána notně nasával. „Večer jsme se dívali na televizi a já jsem pak šla spát. Po půlnoci mě pak probudil a chtěl další alkohol,“ popsala Pavla chvíle těsně před vraždou a dodala: „Vytáhl mě do pokoje. Bil mě pěstmi a kopal do mě.“ Dál už si žena podle svých slov nic nepamatuje. Jak sáhla po noži a vrazila ho druhovi do srdce, neví. Vzpomíná si jen, jak druh seděl v křesle a tričko se mu barvilo krví. Sama mu zavolala záchranku. Muž však zranění podlehl. Pak už si nic nepamatuje.

„Nechápu, kde se to ve mně vzalo. Nikdo jiný to ale udělat nemohl. Nikdo jiný tam nebyl a sám se asi nebodl. Vím, že jsem vztáhla ruku na život partnera, ale úmysl v tom nebyl,“ povzdechla si žena a litovala: „Strašně mě to mrzí. Kdyby to jen šlo vrátit. Raději jsem se měla nechat sama zabít. Měla jsem ho moc ráda, moc mi chybí,“ tvrdila žena od počátku soudního jednání.

Trest 10 let basy
Už krajský soud Pavlu uznal vinnou z vraždy a vyměřil jí desetiletý trest. Olomoucký vrchní soud včera trest pravomocně potvrdil. „Pouze jsme změnili zařazení do typu věznice. Vzhledem k tomu, že nejde o vážně narušenou osobu, není nutné, aby trest vykonávala ve věznici se zvýšenou ostrahou, ale pouze s ostrahou,“ uvedl mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.



Přečtěte si
vlamore
18. 12. 2013 • 19:55

vlamore
18. 12. 2013 • 19:54

prroud
18. 12. 2013 • 13:13

To byla VRAZDA???? U nas pracujou na soudech diletanti co nemaji zakladni vzdelani v oboru??? Co treba zabiti v afektu,rika jim to v ubec neco??? Znaji ten termin????!! To uz je opravdu vrchol vseho!!!!!!!!! .Tu zenskou maj vyznamenat!!! Ozraly nasilniky bych vesel po kandelabrech!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.