Blonďatý andílek (4) z romského tábora v Řecku: Marii koupili za 25 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Blonďatý andílek (4) z romského tábora v Řecku: Marii koupili za 25 tisíc!

ristos a Eleftheria skončili ve vazbě.
ristos a Eleftheria skončili ve vazbě. (EPA)

„Věděl jsem, že z toho bude průšvih. Říkal jsem manželce, že Marii doma nechci,“ vypověděl u výslechu »otec« tajemné holčičky (4), kterou minulý týden našla policie v řeckém romském táboře. Vyšlo najevo, že manželé koupili blonďatého andílka v přepočtu za 25 tisíc korun!

Osud Marii dojímá celý svět, policie a Interpol jsou zahlceny telefonáty lidí, kteří tvrdí, že by to mohlo být jejich dítě. Maria skončila v péči charity, manželé Hristos Salis (39) a Eleftheria Dimopoulou (40) ve vazbě. Už byli obžalováni z únosu dítěte a padělání veřejných listin. Neustále mění svou výpověď, svalují vinu jeden na druhého... Hristos věděl, že dítě se severoevropskými nebo východoevropskými rysy v romské osadě představuje pro jeho rodinu časovanou bombou, že se jednou musí přijít na to, že není jejich. Nechtěl se ale hádat s manželkou a také se mu zamlouval příjem, který z děvčátka měli.

Maria něco vyžebrala, něco vydělala tancováním. Ale hlavně na ni a dalších svých 13 dětí dostávali sociální dávky, měsíčně si přišli na téměř 70 tisíc korun! Policie nejprve soudila, že Maria pochází ze Skandinávie, vše ale nasvědčuje tomu, že ji jako dvoutýdenní miminko prodala jakási Bulharka. „Také mi ji tehdy nabízela a chtěla za ni tisíc euro. Odmítl jsem a hned nato ji koupili Hristos s Eleftherií. V té době se tady nabízelo k prodeji dalších pět dětí,“ uvedl romský předák Nikos Paiteris. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.