Holčičku zneužil a rozsekal sekyrou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Holčičku zneužil a rozsekal sekyrou

Tělo zavražděné dívky bylo nalezeno ve sklepě jednoho z domů.
Tělo zavražděné dívky bylo nalezeno ve sklepě jednoho z domů. (Profimedia.cz)

Když se v září 1960 ztratila desetiletá Věrka z malého města na Svitavsku, ihned se vyrojila řada teorií, co se s ní stalo. V úvahu připadal i únos do ciziny. Skutečnost však byla mnohem hrozivější.

Věrka šla po obědě 23. září 1960 k autobusu naproti tetě, která k nim jela na návštěvu. Bohužel tetě autobus ujel a do městečka přijela až večer vlakem. Když dorazila, s hrůzou zjistila, že Věrku od doby, kdy jí šla naproti, nikdo neviděl.
Nebylo tajemstvím, že biologickým otcem pohřešované holčičky není muž, který ji vychovává. Skutečný otec emigroval do Kanady. O Věru však nejevil zájem, v cizině se oženil a měl dvě další děti. Naopak adoptivní otec děvčátko miloval. Únos do ciziny se tedy jevil jako nepravděpodobný. Podezření padlo i na muže, s nímž měla Věrčina matka konflikty v práci a který jí vyhrožoval, že vyvraždí celou její rodinu. Ukázalo se však, že má neprůstřelné alibi.

Detektivové se rozhodli prohledat všechny sklepy a volné prostory v domech okolo náměstí, kde Věru prokazatelně svědci viděli naposledy. Když příslušníci VB chtěli do jednoho ze sklepů vstoupit, snažil se jim v tom neznámý mladík zabránit a tvrdil, že dole nic není. V suterénu pak příslušníci našli rozkládající se mrtvolku pohřešovaného děvčátka. Mladík byl okamžitě zatčen.

Šlo o Petra F. (25), který se následně přiznal, že Věrku vlákal k sobě do bytu, zneužil ji a ubil sekyrou. Umírající holčičce ještě strčil hlavu do kýblu s vodou, aby měl jistotu, že skutečně zemře. Pak ji pohřbil ve sklepě. Kdyby se dokázal držet stranou, možná by nebyl nikdy odhalen. Petr F. však na sebe upozornil sám a prozradil se.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.