Zeman šokoval: Prezident má novinky o Hanče a Tonče unesených v Pákistánu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zeman šokoval: Prezident má novinky o Hanče a Tonče unesených v Pákistánu

Unesené Češky na videu natočeném 16. dubna.
Unesené Češky na videu natočeném 16. dubna. (Facebook)

Dvě Češky, které byly na jaře uneseny v Pákistánu, se pohybují mezi Pákistánem a Afghánistánem a ČR vyjednává o jejich propuštění. Řekl to dnes na dotaz studenta na besedě v Kolíně prezident Miloš Zeman. Více nechtěl prozradit, aby dívky neohrozil. Uvedl jen, že byl v písemném kontaktu s pákistánským prezidentem.

Zemanův úřad zaslal pákistánskému prezidentovi dopis s žádostí, aby věnoval případu intenzivní pozornost. Pákistánský prezident podle Zemana odpověděl, že pověřil tajnou službu, aby záležitost prošetřovala.

Zeman při besedě uvedl, že by mohl říci některé podrobnosti, které se týkají zpravodajských služeb, ale ohrozil by tím usnesené dívky. "Mohu pouze říci, že v současné době se pohybují mezi Pákistánem a Afghánistánem a v současné době se vyjednává o jejich propuštění," prohlásil Zeman.


Češky, kterým je 24 let, někdo v Pákistánu unesl v březnu, když projížděly ze sousedního Íránu do Indie. Ženy jely mikrobusem v doprovodu místního policisty. K činu se zřejmě dosud nikdo veřejně nepřihlásil.

V červnu se na internetu objevilo video s oběma dívkami, které se na něm přimlouvají za propuštění pákistánské neuroložky Áfíi Siddíkíové vězněné v USA. Na stovteřinovém záznamu, který údajně vznikl v polovině dubna, unesené Češky tvrdily, že jsou zdravé, ale že jejich životy jsou ohroženy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.