Mrazivé vzkazy dvou českých dívek unesených v Pákistánu: Až umřu, myslete na mě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Mrazivé vzkazy dvou českých dívek unesených v Pákistánu: Až umřu, myslete na mě!

Fotografie
Fotografie (internal)

Drastické video poslali rodičům unesených Češek Hany Humpálové (24) a Antonie Chrástecké (25) jejich věznitelé z Pákistánu. Hovoří na něm obě děvčata. „Nevím, kolik času mi zbývá. Až umřu, modlete se za mě. Já budu na hezčím místě,“ říká ve videu Antonie, která byla s kamarádkou unesena v březnu při cestě do Indie. Velmi emotivní video je z 23. srpna.

V tříminutovém sestřihu mluví obě dívky převážně anglicky. Na konci se Antonie rozmluví česky. „Moje poslední přání je, až umřu, myslete na mě v superlativech. A nebuďte dlouho smutní, protože budu na hezčím místě. Mám vás strašně moc ráda,“ povídá rozklepaným hlasem. Také si přeje mít pohřeb podle svých představ. „Na pohřbu mi zahrajte Donť speak od Gwen Steffani a od Sunchine Top top radio a další hezký písničky. A taky mi vyberte hezkou fotku,“ přeje si.

Video se připravuje ...

Obě dívky únosci oddělili. „Nevím, jestli moje kamarádka vůbec žije,“ říká do kamery Hanka, která se nakonec rozpláče. „Prosíme o pomoc!“ Říká, že její zdravotní stav se horší.

Video natočili únosci, dostalo se na ambasádu v Islámábádu, které ho zaslalo do Prahy ministerstvu zahraničí. To ho předalo rodičům, kteří se ho rozhodli zveřejnit. Mluvčí vlády Jana Jabůrková včera Aha! sdělila, že kvůli bezpečnostním hlediskům se vláda k celému případu nevyjádří.


Co také řekla Hana
Toto je moje závěť, kterou jsem napsala. V případě mé smrti chci být pohřbena v hrobce (pláče, pauza) v hrobce rodiny mého otce. Dejte prosím moji fotku vedle fotografie mé babičky. (pláč, pauza). Prosím zahrajte píseň od Cata Stevense If You Want to Sing Out, Sing Out (Pokud chceš zpívat, zpívej – překl.).

Co také řekla Antonie
Žádám českou vládu, aby mi umožnila brzy jet domů. Prosím vyviňte ten největší nátlak na pákistánskou vládu, aby spolupracovali s mými únosci. Prosím, dejte jim, co chtějí. Prosím, pomozte mi brzy se dostat domů.

Video se připravuje ...


Matky děvčat oslovily únosce
Jedná se už o druhé video. V červnu se na facebooku objevilo jiné, kde byly dívky ještě pohromadě a v mnohem lepším stavu. Únosci žádali, aby Američané propustili pákistánskou neuroložku Afiji Siddikí, která prý pracuje pro al-Kaídu.Vedle videa s unesenými Češkami pak vznikla i další nahrávka. Mluví na ní matky dívek. Zahalené v hidžábech děkují lidem, kteří unesli jejich dcery, za novou videonahrávku. „Byly jsme velmi šťastné, že jsme viděly. Antonia a Hana jsou mladé a hodné dívky. Odjely do vaší země s maximálním respektem k vaší kultuře a tradicím. Věříme, že se o ně dobře staráte,“ říkají matky Hanky a Tonči. Co řekla Antonie

Žádám českou vládu, aby mi pomohla dostat se brzy domů. Prosím, vyviňte co největší tlak na pákistánskou vládu, aby spolupracovala s mými únosci. Prosím, dejte jim, co chtějí. Prosím, pomožte mi brzo domů. Děkuji. A moje poslední přání je, prosím až umřu, myslete na mě v superlativech, modlete se ke mně, já Vás uvidím. A nebuďte dlouho smutní, protože budu na hezčím místě. Mám Vás strašně moc ráda všechny. Prosím Vás na pohřbu mi zahrejte písničku od Gwen Stefani „Don´t Speak“ a od Sunshine „Top! Top! The Radio!“ a jiný další hezký písničky. A vyberte mi tam nějakou hezkou fotku. A taky se hezky postarejte o Toníka.1864081:gallery:true:true

Co řekla Hana

Můj zdravotní stav je velmi nestabilní hlavně kvůli jídle a pití a zhoršuje se. Nevím, jak dlouho budu schopná tuto situaci vydržet a proto vyzývám lidi, kteří mají můj případ na starosti, aby urychlili celý proces a problém vyřešili. Také mám starost o svoji kamarádku, která byla se mnou, protože nevím, jestli je živá nebo mrtvá. Teď nevím, kolik mi zbývá času, protože tito lidé jednají podle příkazů … /(nesrozumitelné, šum).

Toto je moje závěť, kterou jsem napsala. V případě mé smrti chci být pohřbena v hrobce (pláče, pauza) v hrobce rodiny mého otce. Dejte prosím moji fotku vedle fotografie mé babičky. (pláč, pauza). Prosím zahrajte píseň od Cata Stevense If You Want to Sing Out, Sing Out (Pokud chceš zpívat, zpívej – překl.). Zajistěte, aby promluvil kněz a navodil poklidnou atmosféru. Chci, aby moje kamarádka Antonie také měla proslov, pokud bude naživu. Doufám, že moje sestry budou mít hodně dětí a naše rodina se rozroste. Děkuji své rodině za lásku a podporu, kterou od nich dostávám celý život.

Přečtěte si
jakeline
17. 11. 2013 • 06:12

Holky jsou si celou situací vinny samy zřejmě nepočítaly jak jejich výlet dopadne bohužel jsou v muslimském světě tam platí jiné zákony než v Evropě

prroud
31. 10. 2013 • 20:33

Nadeje umira posledni jerwo,drz jim palce jako ja,misto sejckovani.Oni nektery ti "islamisti",maj lepsi zakony a charaktery nez "Cechackove",bohuzel,ale v tomhle pripade mozna bohu dik............osobne myslim,ze se vratej! Sice nalomeny nepatricnym jidlem a vodou,ale to casem zvladnou,jsou mlady

jerwo
31. 10. 2013 • 19:55

jsou zcela bez sance to je jiste,studium islamu se nevyplaci zvlast pro naivni holky,je mi jich lito ale je to varovani pro ostatni dobrovolnice do afriky atd.nebo pro neuvazene cestovatelky.

jerwo
31. 10. 2013 • 19:49

domu se bohuzel nedostanou,tomu nemuze verit ani nejvetsi optimista.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.