Naděje z Pákistánu: Unesené Češky chtějí vyměnit za teroristku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Naděje z Pákistánu: Unesené Češky chtějí vyměnit za teroristku!

Video bylo natočeno 16. dubna.
Video bylo natočeno 16. dubna. (Facebook)

Dvě Češky, které byly v polovině března uneseny v Pákistánu, žijí! Včera se na internetu objevilo video, na kterém nervózní a vystrašené dívky čtou únosci napsanou výzvu k propuštění Pákistánky držené v USA.

Videozáznam s Hanou Humpálovou a Antonií Chrásteckou (obě 25) byl pořízen 16. dubna. Je opatřen arabsky psaným logem a v pozadí zní orientální hudba. Dívky se na videu představily a vyzvaly vlády Česka a Evropské unie, aby se zasadily o propuštění doktorky Aafie Siddiqui (41), která je v USA vězněna za napadení amerických vojáků v Afghánistánu. Hana a Antonie vypadají vyděšeně a je vidět, že je jejich únosci vězní.

„Jsme zdravotně v pořádku, ale náš život je v ohrožení. Díky vám všem, že nám pomůžete,“ končí záznam. Protože nápis hlásá Propusťte Dr. Aafiu! jde o klasický pokus o výměnu rukojmích za zajatou teroristku, tedy scénář, který někteří analytici předpovídali už v březnu. České ministerstvo zahraničí bude mnový vývoj řešit se spojenci v oblasti.

Češky byly uneseny v březnu během cesty Balúčistánem, který platí za pro turisty nebezpečnou oblast.

Přečtěte si
wernerovamagdalena
16. 10. 2013 • 15:09

Mladší syn je dobrodruh, horolezec, skialp. a bůhví co kde ještě vyvádí, ale je plnoletý a vydělá si na to. Mám trochu strach a zároveň mu strašně závidím.

danuska555
26. 6. 2013 • 21:56

Nechapu rodice, p roc je do takove. p r d e l e. , vubec pousteli? Ted trnou hruzou oni i rodice! Delay hrdinky a pritom se vseobecne vi, ze tyto zeme jsou nebezpecne!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.